Care este diferența dintre apa minerală și sifon?

19.07.2023
Care este diferența dintre apa minerală și sifon?

Apa minerală reprezintă un substitut comun pentru apa plată. Folosită în diverse mixuri de băuturi, apa minerală poate fi găsită în cele mai multe supermarketuri. Un lichid diferit ca denumire, dar totuși, destul de apropiat la gust cu sifonul. Acesta este folosit în special pentru șprițul de vară. Care este diferența între sifon și apa minerală?

Care este diferența dintre apa minerală și sifon?

sifon

Băuturile acidulate, care nu sunt sucuri, sunt un înlocuitor cunoscut pentru apa plată. Sunt mai răcoroase, dar pot crea balonare. Cele mai cunoscute băuturi acidulate din România, care nu fac parte din gama de băuturi carbogazoase, sunt:

Dacă apa minerală este regăsită în foarte multe case din România, sifonul este o variantă mai rară în 2023. Părinții noștri cunosc mai bine sifonul, în perioada comunistă fiind o băutură promovată, astfel că în fiecare casă se găseau sticle de depozitare al acestuia.

Deși atât apa minerală, cât și sifonul au acid, există mai multe diferențe între ele, care pot influența gustul și chiar cantitatea băută. Apa minerală este o apă carbogazoasă care se extrage în mod natural din izvoarele subterane.

În contrast, sifonul este o băutură „artificială”. Aceasta este o apă naturală, căreia i se adaugă un conținut de dioxid de carbon. Gustul este diferit, fiind mai preferat de unii oameni. Din punct de vedere medical, sifonul este considerat o băutură care nu dăunează sănătății, fiind o combinație de apă, dioxid de carbon și bicarbonat de sodiu. În plus, față de apa minerală, acidul din sifon se păstrează mai bine în sticlele special concepute.

Câte izvoare de apă minerală are România?

România este un stat în care se găsesc toate formele de relief. Munții sunt un loc special în care se regăsesc foarte multe ape bune de consumat. Din fericire, în țara noastră există peste 2.000 de izvoare din care se poate extrage apă minerală.

Cele mai multe dintre izvoare prezintă ape minerale carbogazoase. Acestea se află în zonele montane și depresiuni intramontane, departe de sursele de poluare caracteristice zonelor industriale. Anual se îmbuteliază circa 3 miliarde de litri care ajung pe raftul magazinelor.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot