Care este cel mai mare IQ înregistrat vreodată?

23.06.2022
Care este cel mai mare IQ înregistrat vreodată?

Dacă IQ-ul tău se încadrează între 85 și 115 puncte, ești la fel ca majoritatea populației. Un scor de peste 130 indică o inteligență excepțională, iar orice scor mai mare de 160 te face un geniu (cel puțin atunci când vine vorba de susținerea testelor de inteligență).

Marilyn vos Savant, numită în mod corespunzător Marilyn vos Savant, este într-o categorie aparte. Potrivit Guinness World Records, IQ-ul ei uimitor de 228 este cel mai mare înregistrat vreodată.

Cel mai mare IQ înregistrat vreodată

Fiică a unui imigrant italian și a unui imigrant german, Marilyn Vos Savant s-a născut în St. Louis, Missouri, în 1946. Abilitățile sale cognitive avansate au fost evidente încă de la o vârstă fragedă și, potrivit unui test IQ, la vârsta de 10 ani prezenta deja un nivel de inteligență de adult.

Ea a decis să își arate inteligența impresionantă comitetului Guinness World Records în anii 1980. Cu ajutorul a două teste, testul Stanford-Binet și Mega Test, ea a obținut un scor de IQ care a situat-o deasupra lui Albert Einstein și Stephen Hawking. Din 1986 până în 1989, Guinness World Records a catalogat-o drept persoana cu cel mai mare IQ de pe Pământ.

Este greu de dovedit dacă Marilyn vos Savant mai deține acest titlu. Potrivit Mental Floss, Guinness a renunțat la această categorie în 1990, declarând că testele de IQ sunt prea puțin precise pentru a justifica un singur deținător de record.

Acest lucru înseamnă că este posibil ca unele persoane care au susținut testele de IQ să fi obținut rezultate mai mari decât vos Savant în ultimii 32 de ani, dar, fără o recunoaștere oficială din partea unei terțe părți, este puțin probabil ca acestea să o detroneze în ochii publicului.

În loc să studieze fizica cuantică, ca unii dintre colegii ei cu IQ de geniu, vos Savant a lucrat ca editorialist la revista Parade din 1986. Cititorii sunt invitați să pună întrebări logice la care ea să răspundă în rubrica „Întreab-o pe Marilyn”. Din 2008, ea a creat și puzzle-urile Numbrix pentru această publicație.

Foto: Depositphotos.com, Facebook

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot