Care este cea mai vândută carte din România în ultimii 30 de ani?

30.03.2021
Care este cea mai vândută carte din România în ultimii 30 de ani?

Cititul reprezintă o modalitate de a învăța lucruri noi. De-a lungul timpului, s-au scris multe cărți, unele mai frumoase ca altele, în felul acesta transmițându-se informația peste timp, pentru ca oamenii să învețe ceva și să nu mai facă aceleași greșeli ca în trecut.

Nu multă lume știe, însă, cea mai citită carte din România este cea a lui Igor Bergler, intitulată Testamentul lui Abraham”. Este cel de-al doilea roman al scriitorului și a fost vândut în peste 300.000 de exemplare, în ultimii 30 de ani. Igor Bergler fusese în top cu un alt volum, „Biblia pierdută”, care fusese vândut în 160.000 de exemplare.

Romanul „Biblia pierdută”, vândut în 31 de țări

Succesul scriitorului român este de necontestat, iar drepturile pentru romanul „Biblia pierdută” au fost cumpărate în 31 de state. Cartea a fost cumpărată de cele mai bune edituri pentru a fi distribuită cititorilor. Romanul este apreciat foarte mult în Spania şi America Latină, în Italia, Serbia şi fostele republici iugoslave, în Rusia şi fostele republici sovietice vorbitoare de rusă, dar și în Franţa şi Germania.

Cine este Igor Bergler?

Igor Bergler s-a născut pe 27 septembrie 1970, la Reșița, în Caraș-Severin. De-a lungul vieții, acesta s-a remarcat ca scriitor, regizor, realizator de televiziune, critic de film, specialist în marketing. Bărbatul este doctor în Naratologie și în Științe Economice.

Igor Bergler

Igor Bergler a studiat, în perioada 1991 – 1995, regie de film la Universitatea Ecologică Bucureşti, iar, între 1993 – 1997, comunicaţii audiovizuale, la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Acesta se poate lăuda în CV-ul său cu şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje, în calitate de regizor şi scenarist.

Igor Bergler are la activ trei cărți lansate: „Biblia pierdută”, „Testamentul lui Abraham” şi „6 poveşti cu draci”, toate la editura Litera. Pentru abilitățile sale de scriitor Igor Bergler a primit marele premiu al publicului la Târgul de Carte Gaudeamus, romanele sale fiind votate cărțile anului în 2015, 2017 și 2018.

Foto: Wikipedia și Pexels

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot