Care este cea mai agresivă rasă de câini, dar cea mai periculoasă?

24.04.2020
Care este cea mai agresivă rasă de câini, dar cea mai periculoasă?

Rasele de câini și frumusețea lor. Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Loialitatea și atașamentul față de stăpân îl face să fie un animal foarte iubit. Agresivitatea unui câine diferă de la o rasă la alta. Atitudinea și caracterul acestora iese în evidență atunci când se află în prezența persoanelor străine sau a altor animale.

Trebuie specificat că sunt rase de câini foarte violente care își pot ataca chiar și proprii stăpâni. Instinctul lor de prădători și gena rămasă de la descendenții lor lupi, îi fac să fie niște animale periculoase. Cu toate acestea este bine de știut că pot fi câini de talie mare care pot fi liniștiți și alții de talie mică care pot fi agresivi.

Top 3 câini de rasă cu care nu ai vrea să te întâlnești pe stradă

Cu toate că este cel mai iubit animal din lume, câinele poate fi și periculos. Vă prezentăm mai jos top 3 rase pe care nu ai vrea să le enervezi.

1 – Ciobănescul caucazian este crescut de obicei în jurul fermelor. Talia sa foarte mare și atitudinea feroce îl face să fie cel mai periculos câine. Este foarte agresiv cu oamenii pe care nu îi cunoaște și are o tendință de apărare crescută.

2 – Pitbull-ul este considerată a doua a rasă de câini ca forță. Rasa de câini “pit bull” (“taur groapă”) cuprinde mai multe specii: Terrier-ul american, Terrier-ul Staffordshire, Terrier-ul Staffordshire american și Bulldog-ul american. Inițial, a fost folosit pentru a alerga și chinui taurii, însă după un timp a fost pus în lupte ilegale cu alți câini.

3 – Ciobănescul german provine din Germania așa cum îi spune și numele. La maturitate acest animal ajunge să cântărească și 45 de kg. Datorită abilităților sale extraordinare de detectiv, acest câine este folosit de către oamenii legii în misiunile lor.

Care sunt cei mai agresivi câini?

Deși pare greu de crezut, cei mai agresivi câini nu sunt cei mai puternici. Câinii cu talie mică sunt cei care au cele mai impulsive caractere. Dacă aceste animăluțe ar fi masive, lucrurile ar fi foarte periculoase.

1 – Dachshund este considerat cel mai agresiv câine din lume. Deși are o talie mică și mușcătura sa nu este periculoasă, acesta are o ură acerbă față de străini. Conform statisticilor, pe durata vieții acestuia, unul din cinci câini mușcă o persoană străină, iar unul din 12 își atacă propriul stăpân.

2 – Chihuahua este pe locul doi în privința agresivității. Dacă ar avea talie mare, această rasă de animale ar face prăpăd. Altfel spus, mici și fioroși.

3 – Jack Russel Terrier este un animal care nu îi place să fie șicanat. Deși pare inofensiv, acesta are o atitudine foarte agresivă.

Indiferent că sunt detalii mică sau mare, câinii aduc un strop de fericire în viața oamenilor. Potrivit statisticilor, persoanele care cresc câini sunt mai sensibile și mai bune.

Dachshund este considerat cel mai agresiv câine din lume

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot