Care este brațul? Care este antebrațul?

02.09.2020
Care este brațul? Care este antebrațul?

În anatomia umană, când vorbim despre membrul superior ne referim la regiunea situată mai departe de deltoid. În limbaj formal, mâna este doar porțiunea de la încheietură în jos, incluzând degetele, nu și brațul și antebrațul.

Așadar, din punct de vedere anatomic, mâna, brațul și membru superior nu sunt sinonime, deși cei trei termeni sunt adesea interschimbabili în conversațiile familiare.

Membrele superioare ale corpului sunt unele dintre cele mai complexe și utilizate frecvent părți ale corpului.

Care este brațul?

Brațul include umărul, precum și zona dintre articulația umărului și cotului. Oasele brațului superior includ:

Omoplat sau scapula: Este un os plat în formă de triunghi, care este conectat cu corpul în principal de mușchi. Ataseaza bratul la trunchi.

Clavicula: La fel ca omopatul, aceasta atașează brațul la trunchi. De asemenea, ajută la distribuirea forței din partea superioară a brațului către restul scheletului.

Humerus: Humerusul este un os lung în partea superioară a brațului. Este situat între omoplat și articulația cotului. Mulți mușchi și ligamente din braț sunt atașați de humerus.

Brațul conține, de asemenea, mai multe articulații, inclusiv: articulația acromioclaviculară, articulația glenohumerală, articulația sternoclaviculară.

Care este antebrațul?

Antebrațul este zona dintre articulația cotului și încheietura mâinii. Cele două oase majore ale sale sunt radius și ulna:

Radius este situat pe partea laterală a antebrațului cea mai apropiată de degetul mare. Se răsucește în jurul ulnei și își poate schimba poziția în funcție de modul în care este mișcată mâna. Există mulți mușchi atașați la radius care ajută la mișcarea cotului, încheieturii și articulațiilor degetelor.

Ulna sau cubitusul se desfășoară paralel cu radiusul. Este pe partea medială a antebrațului și se află cel mai aproape de degetul mic. Spre deosebire de radius, ulna este staționară și nu se răsucește.

Curiozități

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot