Care e povestea celor doi români uciși în război în cadrul unui „test”?

04.01.2021
Care e povestea celor doi români uciși în război în cadrul unui „test”?

În cel de-al Doilea Război Mondial au fost multe personaje care au rămas în istorie, unii pentru fapte de vitejie, iar alții pentru cruzimea și atrocitățile comise. A fost o perioadă în care bărbații erau considerați superiori femeilor, iar acestea nu aveau ce să caute pe frontul de luptă, decât ca asistente medicale sau doctori.

Cu toate acestea, Liudmila Pavlicenko a dovedit că femeile pot fi la fel de bune pe câmpul de luptă ca bărbații, ba chiar mult, superioară majorității.

Liudmila Pavlicenko, lunetist de top

Liudmila Pavlicenko era de o frumusețe rară și la începutul anului 1941 era studentă la Universitatea din Kiev. Fata s-a născut, în anul 1916, într-un mic orășel din Ucraina și a avut mai mereu o atitudine baietoasă.

La 14 ani, Pavlicenko s-a mutat cu familia la Kiev, unde a lucrat ca polizor într-o fabrică de muniţie, conform Business Insider. Războiul și-a pus amprenta, iar mulți tineri învățau cum să manevreze armele pentru a fi pregătiți dacă este nevoie și se înscriau în Osoaviakhim, o organizaţie paramilitară.

Când băiatul unui vecin s-a lăudat cu performanţele sale în poligonul de tragere, m-am hotărât să demonstrez că o fată se poate descurca la fel de bine. Aşa că am exersat foarte mult, a povestit Liudmila Pavlicenko, potrivit Smithsonian.

După ce Adolf Hitler și Iosif Stalin au rupt relațiile diplomatice, trupele germane au intrat în Uniunea Sovietică. Liudmila Pavlicenko a mers, imediat, să lupte pe front, însă a fost refuzată pe motiv că era femeie.

Liudmila Pavlicenko a ucis doi români

Fata nu s-a lăsat descurajată și a insistat să fie acceptată pe front. Armata Roșie a fost de acord, dar după ce trece un test. Astfel, i-au dat o armă şi i-au arătat doi români care luptau de partea germanilor. Liudmila i-a împuşcat foarte ușor pe cei doi soldaţi și a fost acceptată în armată.

În primele 75 de zile de război Liudmila Pavlicenko a ucis 187 de germani, 36 dintre ei fiind lunetiști de renume. Potrivit datelor oficiale, femeia a omorât 309 oameni, însă cifra este posibil să fie mai mare, fiindcă o ucidere confirmată înseamnă că a fost văzută de o a treia persoană.

Liudmila Pavlicenko a fost una dintre cele 2.000 de femei-lunetist care au luptat pentru Armata Roşie în Al Doilea Război Mondial. Dintre acestea doar 500 au supraviețuit, printre care și domnișoara Pavlicenko.

Ea este Liudmila Pavlicenko

Foto: Wikipedia și Pexels

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot