Când și cum au fost inventați burgerii?

21.07.2023
Când și cum au fost inventați burgerii?

Burgerii reprezintă etalonul mâncărurilor de tip fast-food. Carnea în chiflă este, poate, unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare care există în prezent. Burgerii se prepară ușor, rapid și sunt foarte gustoși. În prezent, există peste tot în lume localuri care fac burgeri care mai de care. Când și unde au fost inventați burgerii?

Unde au fost inventați burgerii?

burgerii

Chiflă, carne, sos, varză, roșii, ceapă și castraveți murați. Separat nu prea au noimă, dar împreună fac ceea ce noi numim astăzi burger. Este de departe cel mai ușor de recunoscut fel de mâncare. Simplitatea este cheia, dar gustul face diferența. În prezent există localuri care fac burgeri peste tot în lume. Fie că este folosită carne de vită, porc, oaie sau … chiar cerb.

Dacă în locul chiflei ar fi fost o felie de pâine, am fi putut să numim în continuare burgerul sandviș. Deși în prezent nu putem trăi un weekend fără el, în trecut nu mulți oameni erau obișnuiți cu el. Istoria lui începe la începutul anilor 1900 în Statele Unite ale Americii. Un anume danez Louis Lassen inventează în orașul New Haven carnea de burger/hamburger. Numele provine de la marinarii germani din Hamburg care au gustat invenția revoluționară.

Există mai multe surse istorice care își susțin pledoaria inventării celebrului hamburger. De exemplu, în anul 1891, Oscar Weber Bilby susține că ar fi creat primul hamburger la ferma bunicului într-o zi de 4 iulie. Succesul burgerilor se vede în cifrele de afaceri ale francizelor din viitor, precum McDonald’s sau alte branduri.

Care este cel mai scump hamburger din lume?

Cel mai scump hamburger din lume se vinde în România, mai exact în Cluj. Patronul unui restaurant din Cluj a reușit ceea ce mulți americani nu au reușit. A inventat un burger care se vinde la impresionanta sumă de peste 6.200 de dolari.

Burgerul are următoarele componente:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot