Când și cum au fost inventați burgerii?

21.07.2023
Când și cum au fost inventați burgerii?

Burgerii reprezintă etalonul mâncărurilor de tip fast-food. Carnea în chiflă este, poate, unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare care există în prezent. Burgerii se prepară ușor, rapid și sunt foarte gustoși. În prezent, există peste tot în lume localuri care fac burgeri care mai de care. Când și unde au fost inventați burgerii?

Unde au fost inventați burgerii?

burgerii

Chiflă, carne, sos, varză, roșii, ceapă și castraveți murați. Separat nu prea au noimă, dar împreună fac ceea ce noi numim astăzi burger. Este de departe cel mai ușor de recunoscut fel de mâncare. Simplitatea este cheia, dar gustul face diferența. În prezent există localuri care fac burgeri peste tot în lume. Fie că este folosită carne de vită, porc, oaie sau … chiar cerb.

Dacă în locul chiflei ar fi fost o felie de pâine, am fi putut să numim în continuare burgerul sandviș. Deși în prezent nu putem trăi un weekend fără el, în trecut nu mulți oameni erau obișnuiți cu el. Istoria lui începe la începutul anilor 1900 în Statele Unite ale Americii. Un anume danez Louis Lassen inventează în orașul New Haven carnea de burger/hamburger. Numele provine de la marinarii germani din Hamburg care au gustat invenția revoluționară.

Există mai multe surse istorice care își susțin pledoaria inventării celebrului hamburger. De exemplu, în anul 1891, Oscar Weber Bilby susține că ar fi creat primul hamburger la ferma bunicului într-o zi de 4 iulie. Succesul burgerilor se vede în cifrele de afaceri ale francizelor din viitor, precum McDonald’s sau alte branduri.

Care este cel mai scump hamburger din lume?

Cel mai scump hamburger din lume se vinde în România, mai exact în Cluj. Patronul unui restaurant din Cluj a reușit ceea ce mulți americani nu au reușit. A inventat un burger care se vinde la impresionanta sumă de peste 6.200 de dolari.

Burgerul are următoarele componente:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot