Balenciaga: Ce trebuie să știi despre istoria acestui brand de lux

01.11.2021
Balenciaga: Ce trebuie să știi despre istoria acestui brand de lux

Balenciaga este unul dintre cele mai mari nume ale industriei modei de lux. Balenciaga a fost achiziționată de compania multinațională franceză Kering în anul 2001, care deține printre alții Yves Saint Laurent, Gucci și Alexander McQueen, și a fost considerată marca cu cea mai rapidă creștere a companiei în anul 2018.

Cristóbal Balenciaga a fost părintele haute couture și a servit drept inspirație pentru mulți designeri cunoscuți. Cu toate acestea, a fi o inspirație nu este suficient pentru ca un brand să aibă succes în rândul consumatorilor. Pantofii și gențile Balenciaga sunt unele dintre cele mai unice și dezirabile articole din industria de lux.

Brandul spaniol Balenciaga a fost înființat în Țara Bascilor din Spania înainte de a se muta în Franța și a deschide un magazin tip boutique la Paris în 1937, ca urmare a războiului civil spaniol.

Balenciaga a folosit linii elegante și liniare în epoca postbelică, care s-au abătut de la forma de clepsidră a lui Christian Dior, foarte populară la acea vreme.

Actualul designer Balenciaga

Actualul director de creație, Demna Gvasalia, a lucrat îndeaproape cu arhivele Casei Balenciaga pentru a analiza modelele originale ale lui Cristóbal Balenciaga (1895-1972) pentru a menține integritatea artistică în tăietură, formă și material.

Gvasalia și predecesorul său, Nicolas Ghesquière, sunt recunoscuți pe scară largă pentru reînvierea etichetei din 1997 până în prezent. Ca și alte mărci de lux, Balenciaga oferă statut și exclusivitate. Mărcile de lux îi atrag pe cei care își doresc lucrurile mai frumoase în viață și un sentiment ridicat de stima de sine.

Odată cu apariția noilor forme de încălțăminte, în special adidașii șosete, Balenciaga a lansat Speed ​​Sock, care a atras multă atenție printre influenceri și fashioniști deopotrivă.

Balenciaga descrie adidașii ca ridicând construcția în formă de șosetă a încălțămintei atletice de performanță alături de o talpă articulată supradimensionată pentru a stabili un profil sportiv și „perspectiv”.

În ceea ce privește materialul, Speed ​​Sock este realizat dintr-un arc de 10 milimetri și compus din material 80% poliamidă (o parte superioară tricotată) și 20% elastan (talpă de cauciuc alb), și costă între 500-700 USD.

Foto: Wikipedia, Balenciaga

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot