Balenciaga: Ce trebuie să știi despre istoria acestui brand de lux

01.11.2021
Balenciaga: Ce trebuie să știi despre istoria acestui brand de lux

Balenciaga este unul dintre cele mai mari nume ale industriei modei de lux. Balenciaga a fost achiziționată de compania multinațională franceză Kering în anul 2001, care deține printre alții Yves Saint Laurent, Gucci și Alexander McQueen, și a fost considerată marca cu cea mai rapidă creștere a companiei în anul 2018.

Cristóbal Balenciaga a fost părintele haute couture și a servit drept inspirație pentru mulți designeri cunoscuți. Cu toate acestea, a fi o inspirație nu este suficient pentru ca un brand să aibă succes în rândul consumatorilor. Pantofii și gențile Balenciaga sunt unele dintre cele mai unice și dezirabile articole din industria de lux.

Brandul spaniol Balenciaga a fost înființat în Țara Bascilor din Spania înainte de a se muta în Franța și a deschide un magazin tip boutique la Paris în 1937, ca urmare a războiului civil spaniol.

Balenciaga a folosit linii elegante și liniare în epoca postbelică, care s-au abătut de la forma de clepsidră a lui Christian Dior, foarte populară la acea vreme.

Actualul designer Balenciaga

Actualul director de creație, Demna Gvasalia, a lucrat îndeaproape cu arhivele Casei Balenciaga pentru a analiza modelele originale ale lui Cristóbal Balenciaga (1895-1972) pentru a menține integritatea artistică în tăietură, formă și material.

Gvasalia și predecesorul său, Nicolas Ghesquière, sunt recunoscuți pe scară largă pentru reînvierea etichetei din 1997 până în prezent. Ca și alte mărci de lux, Balenciaga oferă statut și exclusivitate. Mărcile de lux îi atrag pe cei care își doresc lucrurile mai frumoase în viață și un sentiment ridicat de stima de sine.

Odată cu apariția noilor forme de încălțăminte, în special adidașii șosete, Balenciaga a lansat Speed ​​Sock, care a atras multă atenție printre influenceri și fashioniști deopotrivă.

Balenciaga descrie adidașii ca ridicând construcția în formă de șosetă a încălțămintei atletice de performanță alături de o talpă articulată supradimensionată pentru a stabili un profil sportiv și „perspectiv”.

În ceea ce privește materialul, Speed ​​Sock este realizat dintr-un arc de 10 milimetri și compus din material 80% poliamidă (o parte superioară tricotată) și 20% elastan (talpă de cauciuc alb), și costă între 500-700 USD.

Foto: Wikipedia, Balenciaga

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot