Balenciaga: Ce trebuie să știi despre istoria acestui brand de lux

01.11.2021
Balenciaga: Ce trebuie să știi despre istoria acestui brand de lux

Balenciaga este unul dintre cele mai mari nume ale industriei modei de lux. Balenciaga a fost achiziționată de compania multinațională franceză Kering în anul 2001, care deține printre alții Yves Saint Laurent, Gucci și Alexander McQueen, și a fost considerată marca cu cea mai rapidă creștere a companiei în anul 2018.

Cristóbal Balenciaga a fost părintele haute couture și a servit drept inspirație pentru mulți designeri cunoscuți. Cu toate acestea, a fi o inspirație nu este suficient pentru ca un brand să aibă succes în rândul consumatorilor. Pantofii și gențile Balenciaga sunt unele dintre cele mai unice și dezirabile articole din industria de lux.

Brandul spaniol Balenciaga a fost înființat în Țara Bascilor din Spania înainte de a se muta în Franța și a deschide un magazin tip boutique la Paris în 1937, ca urmare a războiului civil spaniol.

Balenciaga a folosit linii elegante și liniare în epoca postbelică, care s-au abătut de la forma de clepsidră a lui Christian Dior, foarte populară la acea vreme.

Actualul designer Balenciaga

Actualul director de creație, Demna Gvasalia, a lucrat îndeaproape cu arhivele Casei Balenciaga pentru a analiza modelele originale ale lui Cristóbal Balenciaga (1895-1972) pentru a menține integritatea artistică în tăietură, formă și material.

Gvasalia și predecesorul său, Nicolas Ghesquière, sunt recunoscuți pe scară largă pentru reînvierea etichetei din 1997 până în prezent. Ca și alte mărci de lux, Balenciaga oferă statut și exclusivitate. Mărcile de lux îi atrag pe cei care își doresc lucrurile mai frumoase în viață și un sentiment ridicat de stima de sine.

Odată cu apariția noilor forme de încălțăminte, în special adidașii șosete, Balenciaga a lansat Speed ​​Sock, care a atras multă atenție printre influenceri și fashioniști deopotrivă.

Balenciaga descrie adidașii ca ridicând construcția în formă de șosetă a încălțămintei atletice de performanță alături de o talpă articulată supradimensionată pentru a stabili un profil sportiv și „perspectiv”.

În ceea ce privește materialul, Speed ​​Sock este realizat dintr-un arc de 10 milimetri și compus din material 80% poliamidă (o parte superioară tricotată) și 20% elastan (talpă de cauciuc alb), și costă între 500-700 USD.

Foto: Wikipedia, Balenciaga

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising