Balenciaga: Ce trebuie să știi despre istoria acestui brand de lux

01.11.2021
Balenciaga: Ce trebuie să știi despre istoria acestui brand de lux

Balenciaga este unul dintre cele mai mari nume ale industriei modei de lux. Balenciaga a fost achiziționată de compania multinațională franceză Kering în anul 2001, care deține printre alții Yves Saint Laurent, Gucci și Alexander McQueen, și a fost considerată marca cu cea mai rapidă creștere a companiei în anul 2018.

Cristóbal Balenciaga a fost părintele haute couture și a servit drept inspirație pentru mulți designeri cunoscuți. Cu toate acestea, a fi o inspirație nu este suficient pentru ca un brand să aibă succes în rândul consumatorilor. Pantofii și gențile Balenciaga sunt unele dintre cele mai unice și dezirabile articole din industria de lux.

Brandul spaniol Balenciaga a fost înființat în Țara Bascilor din Spania înainte de a se muta în Franța și a deschide un magazin tip boutique la Paris în 1937, ca urmare a războiului civil spaniol.

Balenciaga a folosit linii elegante și liniare în epoca postbelică, care s-au abătut de la forma de clepsidră a lui Christian Dior, foarte populară la acea vreme.

Actualul designer Balenciaga

Actualul director de creație, Demna Gvasalia, a lucrat îndeaproape cu arhivele Casei Balenciaga pentru a analiza modelele originale ale lui Cristóbal Balenciaga (1895-1972) pentru a menține integritatea artistică în tăietură, formă și material.

Gvasalia și predecesorul său, Nicolas Ghesquière, sunt recunoscuți pe scară largă pentru reînvierea etichetei din 1997 până în prezent. Ca și alte mărci de lux, Balenciaga oferă statut și exclusivitate. Mărcile de lux îi atrag pe cei care își doresc lucrurile mai frumoase în viață și un sentiment ridicat de stima de sine.

Odată cu apariția noilor forme de încălțăminte, în special adidașii șosete, Balenciaga a lansat Speed ​​Sock, care a atras multă atenție printre influenceri și fashioniști deopotrivă.

Balenciaga descrie adidașii ca ridicând construcția în formă de șosetă a încălțămintei atletice de performanță alături de o talpă articulată supradimensionată pentru a stabili un profil sportiv și „perspectiv”.

În ceea ce privește materialul, Speed ​​Sock este realizat dintr-un arc de 10 milimetri și compus din material 80% poliamidă (o parte superioară tricotată) și 20% elastan (talpă de cauciuc alb), și costă între 500-700 USD.

Foto: Wikipedia, Balenciaga

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot