Cine a fost Louis Vuitton, maestrul geamantanelor de lux?

04.06.2021
Cine a fost Louis Vuitton, maestrul geamantanelor de lux?

Lumea știe că unele mărci oferă produse de modă de înaltă calitate și un astfel de brand cunoscut poartă numele antreprenorului francez, Louis Vuitton. Nu era doar un om de afaceri, ci și un designer. Înainte de a înființa această companie de renume mondial, obișnuia să facă geamantane pentru soția lui Napoleon.

Vuitton aparținea unei familii muncitoare, iar strămoșii săi erau meșteri, fermieri, dulgheri și tâmplari, spre deosebire de el. La vârsta de zece ani, mama sa a murit, iar tatăl s-a recăsătorit în curând. Mama vitregă a lui Vuitton era dură, rea și severă la fel ca cea văzută în Cenușăreasa. Cu toate acestea, el era un copil puternic, cu voință, care a scăpat din antagonismul mamei sale vitrege, la Paris în 1835, când avea paisprezece ani.

Cum a început totul pentru Louis Vuitton?

De-a lungul drumului spre oraș din orașul său natal Anchay, Vuitton a făcut câteva lucrări neobișnuite pentru a aduna suficienți bani pentru mâncare. Se odihnea oriunde găsea adăpost. I-a trebuit doi ani să ajungă în capitala Franței. La acea vreme, orașul era înconjurat de diferitele efecte ale revoluției industriale. Unele erau bune ca dezvoltare rapidă a orașului, iar altele erau la fel de rele ca o ciumă dureroasă și o sărăcie dezastruoasă.

La Paris, în adolescență, Vuitton a lucrat ca stagiar în atelierul de confecționare a cutiilor personalizate al domnului Marechal. Acesta era foarte respectat în Europa secolului al XIX-lea. În câțiva ani, Vuitton a devenit unul dintre cei mai buni practicanți ai acestei noi abilități printre iubitorii de modă din Paris.

În 1852, Louis Vuitton a beneficiat mult de restaurarea Regatului francez sub conducerea lui Napoleon III. Soția sa Eugenie de Montijo, împărăteasa Franței, l-a angajat pe Louis Vuitton să lucreze pentru ea ca ambalator și producător de cutii. Această minunată oportunitate a devenit o ușă spre succes pentru Vuitton și a primit misiuni de la clientela regală și de elită de-a lungul vieții sale.

Doi ani mai târziu, Vuitton s-a căsătorit cu Clemence-Emilie Parriaux. Când a părăsit magazinul lui Marechal, și-a deschis propriul magazin din aceeași activitate de fabricare a cutiilor personalizate.

În 1958, a introdus pe piață un geamantan revoluționar și a devenit un succes. Noul design a fost îndrăgit și cererea a crescut pentru aceste „cutii” convenabile și inovatoare atât de mult încât Vuitton și-a extins atelierul și afacerea în Paris.

Cinci ani mai târziu, a introdus un nou design cu dungă roșie și bej. Parizienii de clasă de elită au fost atrași de cea mai recentă creație a lui Louis Vuitton, iar marca sa de lux și de calitate.

Afacere de succes transmisă fiului și nepotului

Cu angajamentul, simțul estetic și abilitățile sale de afaceri, Vuitton a continuat să lucreze până la moartea sa în 1892. Și-a lăsat compania pe umerii fiului său, Georges Vuitton.

Fiul său a continuat tradiția tatălui său introducând pe piață alte modele inovatoare. Astăzi, marca Louis Vuitton oferă lucruri suplimentare, nu doar geamantane, inclusiv accesorii din piele și articole de modă, cum ar fi genți, pantofi, ochelari de soare și multe altele.

Foto: Wikipedia, Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot