Artrita. Ce este artrita și cum pot fi gestionate simptomele ușoare?

08.07.2022
Artrita. Ce este artrita și cum pot fi gestionate simptomele ușoare?

Oamenii care acuză dureri și rigiditate în articulații de cele mai multe ori spun că artrita și-a făcut apariția în organismul lor. Cel mai frecvent tip de artrită este, de fapt, osteoartrita. Persoanele peste 45 de ani se plâng de această afecțiune, care provoacă inflamarea, durerea și rigiditatea articulațiilor.

În timp ce osteoartrita nu poate fi vindecată, simptomele ușoare pot fi gestionate sau reduse. Există câteva remedii naturale care ajută la calmarea durerii.

Artrita. Remedii naturale

Urzica este o plantă folosită pentru ameliorarea durerii încă de la vechii egipteni. Planta are mici înțepături care provoacă o senzație de arsură. Unii oameni curajoși se înțeapă singuri, la propriu, în zona inflamată și jură pe seama eficienței sale.

Capsaicina, substanța chimică „picantă” din ardeii iuți roșii, poate ameliora durerea de artrită. Capsaicina interferează temporar cu percepția durerii în organism prin reducerea substanței P, un transmițător al durerii. Se poate face un ceai amestecând ardeiul roșu în apă, sau pur și simplu se poate adăuga ardei roșu în mâncare.

De asemenea, este disponibil ca o cremă, gel sau plasture topic în farmacii. La prima aplicare, capsaicina topică provoacă o senzație de arsură. Această senzație se diminuează în câteva minute, dar și în timp, în cazul unor aplicații repetate. Atenție însă, NU se pune direct ardei iute pe piele. Acesta are o putere mai mare decât cea pe care o tolerează pielea.

Veninul de albine conține peptide antiinflamatorii care acționează împotriva durerii și inflamației artritei. Acest remediu necesită supravegherea medicului.

O altă metodă de a ameliora durerile cauzate de artrita nemiloasă este consumul de pește gras. Potrivit Almanac, acizii grași omega-3 din peștele gras stimulează producția unei clase recent descoperite de grăsimi antiinflamatorii numite resolvine.

De asemenea, ananasul are capacitatea de a preveni artrita datorită bromelainei, o substanță chimică din ananas. Se poate consuma între mese ca gustare și neapărat proaspăt sau congelat, nu la conservă sau sub formă de suc.

Dincolo de alimentație exercițiile fizice și de stretching (întinderi) sunt extrem de benefice. 20 de minute pe zi de întinderi acolo unde doare cel mai tare aduc o ameliorare a artritei.

Pauzele dese la calculator sunt recomandate atunci când o persoană este diagnosticată cu osteoartrită.

Cei care au kilograme în plus ar trebui să ajungă la o greutate ideală pentru a reduce presiunea asupra articulațiilor.

Înotul reduce, de asemenea, suprasolicitarea articulațiilor.

După fiecare activitate fizică, gheața pusă pe articulațiile afectate impiedică inflamația.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot