Ai Windows fără licență? Ce riști?

18.03.2022
Ai Windows fără licență? Ce riști?

De la lansarea sa inițială, sistemul de operare Windows a fost predispus la piraterie, similar altor produse software. Pentru a reduce pirateria, Windows a introdus caracteristica de securitate de activare a Windows, care impunea introducerea unei chei de activare cu licență pentru a continua utilizarea unui sistem Windows autentic.

Din nefericire, licențele sunt prea scumpe și nu toată lumea își permite să-și instaleze pe computer sistemul de operare autentic.

Ce se întâmplă dacă nu ai Windows cu licență?

Fiind cel mai popular sistem de operare de pe Internet, utilizarea versiunilor piratate de Windows a crescut foarte mult, din cauza faptului că vânzările sale pe piață au scăzut. Compania a introdus o caracteristică cheie de activare pentru a preveni piratarea online, scrie Software Test Tips.

Nu se întâmplă nimic dacă nu ai licență pe sistemul de operare din computer, însă dacă ai vrea să personalizezi device-ul, te vei confrunta cu câteva restricții și probleme, cum ar fi:

După instalarea Windows fără a introduce o cheie de activare, Windows îți va reaminti să activați Windows în 30 de zile. Iată ce se poate întâmpla după acestă perioadă.

După ce instalezi orice copie pe computer fără o cheie de licență, Microsoft îți va oferi o perioadă de probă de 30 de zile. În aceste 30 de zile, vei putea folosi toate funcțiile sistemului de operare care vin printr-o experiență Windows autentică.

Chiar dacă instalezi Windows 10 folosind o copie neautorizată sau fără licență, vei putea în continuare să achiziționezi o cheie de activare a produsului și să-ți activezi sistemul de operare.

Vei putea, de asemenea, să obți actualizări de software și să schimbi aspectul interfeței sistemului de operare în perioada de probă inițială de 30 de zile.

Dacă nu activezi în decurs de 30 de zile, toate modificările tale vizuale și interne se vor pierde. După eliminarea tuturor setărilor tale personalizate, Windows va porni într-o versiune destul de generică a lui.

După 30 de zile, vei începe să primi un filigran, iar Windows va afișa mesaje iritante care vă vor îndemna să activezi software-ul original. Setarea de personalizare va fi dezactivată și nu poți efectua actualizările software necesare.

Cât timp poți folosi copia

Anterior, după expirarea perioadei de probă de 30 de zile pentru edițiile Windows precum XP și Vista, sistemul de operare intra într-un mod de funcționalitate redusă.

Nu vei putea juca jocuri specifice sistemului de operare în acest mod și, de asemenea, nu veți putea folosi funcții premium, cum ar fi Aero Glass, ReadyBoost și BitLocker.

Pe de altă parte, Microsoft a adoptat o atitudine mult mai permisivă cu Windows 10. Nu există nicio restricție de timp pentru activarea Windows, așa că nu trebuie să îți faci griji că pierzi funcțiile esențiale.

Caracterisitici limitate

Nu vei putea utiliza modul întunecat: Windows 10 a introdus multe funcții noi, inclusiv binecunoscutul „mod întunecat”. Deși modul întunecat nu este o opțiune necesară, îți poate îmbunătăți experiența de navigare, în special dacă petreci mult timp în spatele unui computer pentru afaceri sau distracție. Va permite doar să modifici luminozitatea ecranului, dar nu să faci modificări la nivelul întregului sistem utilizând modul Întunecat.

Drept urmare, dacă rulează o copie neactivată a sistemului, este posibil să nu primești toate aceste actualizări critice, ceea ce te poate face vulnerabil la amenințările de securitate. Activarea Windows 10 este cea mai bună modalitate de a vă menține computerul în siguranță, în timp ce software-ul antivirus de la terți poate fi folosit în continuare ca un strat suplimentar de protecție.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising