3 mituri despre radiografiile dentare demontate de medicul stomatolog

23.01.2023
3 mituri despre radiografiile dentare demontate de medicul stomatolog

Orice diagnostic stomatologic se stabile╚Öte ├«n baza unei radiografii dentare. Tocmai de aceea, aceast─â tehnologie ofer─â o imagine detaliat─â a din╚Ťilor t─âi, iar asta ├«l va ajuta pe medicul stomatolog s─â-╚Ťi propun─â tratamentul potrivit nevoilor tale.

Iat─â o serie de mituri despre radiografiile dentare pe care medicii stomatologi le demonteaz─â.

Este necesar─â radiografia dentar─â la fiecare vizit─â la stomatolog?

Dac─â te prezin╚Ťi periodic la clinica dentar─â, iar din╚Ťii t─âi sunt s─ân─âto╚Öi, atunci radiografia dentar─â nu este necesar─â la fiecare vizit─â. Aceasta este recomandat─â de c─âtre medicul stomatolog, atunci c├ónd te prezin╚Ťi pentru prima dat─â la consulta╚Ťie, c├ónd ai anumite afec╚Ťiuni orale care necesit─â o analiz─â detaliat─â ╚Öi trebuie stabilit planul de tratament. Po╚Ťi afla mai multe aici despre c├ót de sigur─â este radiografia dentar─â.

Femeile însărcinate sau copiii pot face radiografii dentare?

Potrivit Healthline, copilul t─âu are nevoie mai des de radiografii dentare, asta pentru c─â medicii stomatologi trebuie s─â-i monitorizeze constant cre╚Öterea din╚Ťilor permanen╚Ťi. Trebuie s─â ╚Ötii c─â doza de radia╚Ťii, ├«n cazul radiografiilor dentare, este una redus─â, iar asta nu-l va afecta pe cel mic.

Sarcina este o perioad─â frumoas─â ╚Öi deosebit de important─â. Corpul trece prin numeroase modific─âri, iar metabolismul ├«╚Öi schimb─â parametrii, astfel ├«nc├ót toate func╚Ťiile organismului s─â se adapteze ╚Öi s─â contribuie la dezvoltarea f─âtului. Tocmai de aceea, inclusiv igiena oral─â ╚Öi vizitele periodice la medicul stomatolog sunt esen╚Ťiale. ├Än ceea ce prive╚Öte radiografiile dentare, nu trebuie s─â-╚Ťi faci griji. Acestea au un risc sc─âzut de expunere la radia╚Ťii, asta pentru c─â se efectueaz─â ├«n zona capului.

Radiografia dentar─â poate afecta organismul?

Radiografia dentar─â digital─â este foarte sigur─â, deoarece utilizeaz─â cu 80% mai pu╚Ťine radia╚Ťii dec├ót radiografiile clasice, iar timpul de expunere este foarte scurt. ├Äntregul proces necesar realiz─ârii radiografiei dentare dureaz─â ├«n jur de 5 minute, timp ├«n care ajungi ├«n sala de radiologie, te ├«mbraci cu ╚Öor╚Ťul de protec╚Ťie ╚Öi renun╚Ťi la accesorii. Radiografia dentar─â propriu-zis─â se realizeaz─â ├«n aproximativ 9 secunde.

Orice tip de radiografie dentar─â digital─â este mult mai eficient dec├ót radiografiile dentare clasice. Tocmai pentru c─â imaginea este mult mai clar─â, poate fi m─ârit─â ╚Öi ofer─â posibilitatea observ─ârii celor mai fine detalii. Astfel, indiferent de c├óte tipuri de radiografii dentare ╚Ťi se recomand─â ├«n timpul tratamentului stomatologic, nu trebuie s─â ├«╚Ťi faci griji. Acestea sunt foarte sigure ╚Öi te ajut─â at├ót pe tine, c├ót ╚Öi pe medicul stomatolog s─â ob╚Ťine╚Ťi s─ân─âtatea ╚Öi frumuse╚Ťea danturii.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria s─â se uneasc─â cu Rom├ónia dup─â R─âzboiul de Independen╚Ť─â?
Cum a vrut Bulgaria s─â se uneasc─â cu Rom├ónia dup─â R─âzboiul de Independen╚Ť─â?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recent─â a Rom├óniei a fost R─âzboiul de Independen╚Ť─â din 1877-1878. De fapt, armata rom├ón─â a participat la R─âzboiul Ruso-Turc din anii... cite╚Öte tot
Trenurile din Japonia chiar nu ├«nt├órzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu po╚Ťi s─â spui minciuna: „A ├«nt├órziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu ├«nt├órzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu po╚Ťi s─â spui minciuna: „A ├«nt├órziat trenul!”
Despre Japonia po╚Ťi s─â spui ce vrei, dar nu c─â este locul unde ├«nt├órzie trenurile. Pe Internet circul─â tot felul de ╚Ötiri legate despre trenurile din Japonia: ba c─â toate trenurile din ╚Ťar─â... cite╚Öte tot
De ce b─ârba╚Ťii evrei poart─â pe cap bucata de material numit─â kippah?
De ce b─ârba╚Ťii evrei poart─â pe cap bucata de material numit─â kippah?
Cine a fost m─âcar o dat─â ├«n Israel sau a avut de-a face cu evrei tradi╚Ťionali╚Öti a putut observa c─â b─ârba╚Ťii poart─â pe cap o bucat─â de material. Aceasta se nume╚Öte kippah ╚Öi este un... cite╚Öte tot