10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

01.09.2021
10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

De-a lungul timpului, au fost create foarte multe capodopere cinematografice. Publicul le-a apreciat întotdeauna la adevărata lor valoare, fapt pentru care au primit numeroase premii. Fie că au fost drame, comedii sau de acțiune, filmele au transmis mereu emoții puternice, fapt pentru care merită să fie văzute și revăzute din nou.

10 filme pe care să le vezi măcar o dată în viață

10. Fight Club – Sala de lupte (1999)

Filmul a apărut în anul 1999 și la vremea respectivă a fost o idee complet nouă. Un narator fără nume (Edward Norton) participă la grupuri de sprijin în încercarea de a-și controla starea emoțională și de a-și ameliora starea de insomnie. Între timp acesta cunoaște o fată și lucrurile par a se liniști. Cu toate acestea, atunci când se asociază cu Tyler (Brad Pitt), el ajunge într-un club de luptă subteran. Împreună, cei doi bărbați scapă de sub control și se angajează într-o rivalitate competitivă pentru dragoste și putere.

9. Inception – Începutul (2010)

Filmul are de toate: acțiune, aventură și science fiction. Toată acțiunea filmului se învârte în jurul lui Dom Cobb (Leonardo DiCaprio), care este un hoț priceput, cel mai bun în arta periculoasă a extracției, furând secrete valoroase din adâncul subconștientului în timpul stării de vis. Abilitatea rară a lui Cobb l-a făcut un jucător râvnit în această nouă perfidă lume a spionajului corporativ, dar l-a făcut și un fugar internațional și l-a costat tot ce a iubit vreodată. Acum, lui Cobb i se oferă o șansă de răscumpărare. O ultimă slujbă i-ar putea reda viața, dar numai dacă va reuși să realizeze imposibilul: să planteze o idee în loc să fure una.

8. Schindler’s List – Lista lui Schindler (1993)

Filmul este bazat pe fapte reale și prezintă povestea lui Oskar Schindler, care este una fascinantă, acesta dovedind un caracter puternic în vremuri tragice. Bărbatul și-a pierdut toată averea în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, salvând de la gazare peste 1.000 de evrei prin angajarea lor în fabricile sale de emailuri și muniții din Polonia și Cehia de azi.

7. Pulp Fiction (1994)

Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) și Vincent Vega (John Travolta) sunt doi asasini, care trebuie să recupereze o valiză furată de la angajatorul lor, șeful mafiei, Marsellus Wallace (Ving Rhames). Wallace i-a cerut, de asemenea, lui Vincent să-i scoată soția, Mia (Uma Thurman), în oraș cât timp el este plecat cu afaceri. Pe parcurs apare și Butch Coolidge (Bruce Willis), care este un boxer îmbătrânit plătit de Wallace pentru a-și pierde lupta. Viețile acestor oameni aparent fără legătură sunt țesute împreună, cuprinzând o serie de incidente amuzante, bizare și neprevăzute.

6. The Lord of the Rings: The Return of the King – Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui (2003)

Trilogia Lord of the Rings a fost o adevărată capodoperă cinematografică. Ultima parte a fost cea mai apreciată de public, fapt pentru care se și află în top. Confruntarea finală dintre forțele binelui și răului, care luptă pentru controlul viitorului Pământului de Mijloc, este epică. Frodo și Sam ajung la Mordor în încercarea lor de a distruge Inelul unic, în timp ce Aragorn conduce forțele binelui împotriva armatei rele a lui Sauron, în orașul de piatră Minas Tirith.

5. 12 Angry Men – 12 Oameni mânioşi (1957)

Toată acțiunea acestui film are loc în sala de judecată. Apărarea și acuzarea s-au odihnit, iar juriul intră în sala de judecată pentru a decide dacă un tânăr este vinovat sau nevinovat de uciderea tatălui său. Ceea ce începe ca un caz simplu de crimă cu premeditare devine, ulterior, o poveste unde sunt urmărite indicii care creează îndoială și o mini-dramă a prejudecăților și preconcepțiilor fiecărui jurat cu privire la proces și acuzat.

4. The Godfather: Part II – Nașul: Partea a II-a (1974)

Partea a II-a din filmul Nașul este o adevărată capodoperă cinematografică. Viața continuă pentru familia mafiotă Corleone și spune povestea unui tânăr Vito Corleone care a crescut în Sicilia și în New York-ul anilor 1910. Acțiunea producției îl urmărește pe Michael Corleone, în anii 1950, în timp ce încearcă să extindă afacerea de familie în Las Vegas, Hollywood și Cuba.

3. The Dark Knight – Cavalerul negru (2008)

Opera cinematografică cu Batman a fost foarte apreciată de public, fiind considerată cea mai bună realizare cu super eroul în negru. Batman, locotenentul James Gordon și noul procuror Harvey Dent încep cu succes să-i adune pe criminalii care afectează orașul Gotham, până când un misterios și sadic creier criminal cunoscut doar ca „The Joker „apare, creând un nou val de haos. Lupta lui Batman împotriva acestui nou personaj negativ devine profund personală, forțându-l să înfrunte tot ceea ce crede și să-și îmbunătățească tehnologia pentru a-l opri.

2. The Godfather – Nașul (1972)

Trilogia Nașul a fost una dintre capodoperele cinematografice mondiale. Distribuția filmului este impresionantă: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton. Filmul a primit foarte multe premii, printre care 3 Oscaruri și 5 Globuri de Aur. Prima parte este considerat cel mai frumos film din serie și urmărește viața lui „Don” Vito Corleone, Nașul, care este șeful familiei mafiote Corleone din New York. Michael, fiul cel mai mic al lui Vito, pare să nu fie interesat să facă parte din afacerea familiei. Vito este un om puternic și bun cu toți cei care îi oferă respect, dar este nemilos împotriva celor care vor să îl înșele. Povestea se dezvoltă și prezintă un război în toată regula între familiile mafiote ale vremii.

1. The Shawshank Redemption – Închisoarea îngerilor (1994)

Închisoarea îngerilor îi are ca actori principali pe Tim Robbins în rolul lui Andy Dufresne și Morgan Freeman ca Ellis Boyd „Red” Redding. Filmul prezintă povestea vieții lui Andy Dufresne aflat în închisoare după ce este condamnat pe nedrept pentru uciderea soției sale și a amantului ei. Închisoarea îngerilor este considerat cel mai bun film din istoria cinematografiei și merită văzut măcar o dată în viață.

Filmele reprezintă o modalitate de a ieși din viața cotidiană și a te transpune într-o lume cu totul nouă. Emoția creată de aceste capodopere cinematografice demonstrează valoarea acestora.

Foto: Pexels.com și imdb.com

Cele mai noi articole
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
Câinele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Prietenosul blânos care se află în apropierea familiei este cel care ne protejează la orice oră. De toate dimensiunile, rasele sau... citește tot
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Cu toții știm că București este capitala României și nicio localitate din țară nu mai are această denumire. Lucrurile însă nu au stat tot timpul așa, iar numele de „București” a fost... citește tot
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Într-o lume în care tranzacțiile comerciale sunt dominate de monedă și bani electronici, conceptul de barter oferă o incursiune fascinantă în forme mai vechi și mai directe de comerț.... citește tot