Ce greșeli s-au făcut în marile filme? Iată câteva dintre ele

10.12.2020
Ce greșeli s-au făcut în marile filme? Iată câteva dintre ele

Filmele au puterea de a te transporta într-o altă lume, dar oamenii fac filme și de aceea pot exista greșeli și imperfecțiuni în interiorul lor. Chiar și cei mai harnici și talentați regizori și actori au greșit în filmele lor. 

Este posibil ca aceste greșeli să nu fie foarte importante pentru povestea în sine, dar totuși strică impresia generală. Numeroase filme populare gafe pe care s-ar putea să le fi ratat chiar și cei mai atenți spectatori.

Aviator – Fursecuri cu ciocolată

Filmul din 2004 The Aviator a avut un succes critic și comercial. Într-una dintre scenele filmului, Howard Hughes (interpretat de Leonardo DiCaprio) cumpără fursecuri cu ciocolată. Ei bine, este o mare greșeală pentru că scriitorii nu și-au dat seama că fursecurile cu ciocolată nu au fost inventate până în 1930, anul în care se petrece acțiunea filmului.

Django Unchained – Ochelari de soare

Acest film de succes din 2012 a făcut o eroare pe care mulți oameni au observat-o, iar mulți nu. În filmul Django (interpretat de Jamie Foxx) purta ochelari de soare. Dar pe vremea în care se desfășoară acțiunea filmului ochelarii se purtau doar atunci când erau prescriși de medic. Având în vedere că Jamie Foxx a fost atât de bun în film, majoritatea fanilor pur și simplu au ignorat sau iertat această mare greșeală.

Django

Titanic – Lacul Wissota

Titanic a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile și a fost țintă clară în rândul publicului și al criticilor. Cu toate acestea, majoritatea spectatorilor nu au observat că Jack (Leonardo DiCaprio) îi spune lui Rose că el și tatăl său obișnuiau să pescuiască în lacul Wissota. A fost o poveste bună de spus unei fete, dar problema este că Titanicul s-a scufundat în 1912, iar lacul Wissota s-a format abia în anul 1917.

Braveheart – Poartă un kilt

Acest film epic de război istoric american a fost nominalizat la zece premii Oscar și a câștigat cinci. Dar problema este că personajul lui William Wallace (Mel Gibson) purta un kilt. Acest lucru se datorează faptului că scoțienii obișnuiau să le poarte, dar nu în 1300, anul în care se petrece acțiunea din peliculă. Purtarea unui kilt a devenit populară în anii 1600.

Forrest Gump – Antetul Apple

Bine, aceasta este una dintre acele erori care ar putea face pe oricine să râdă. În film, Forrest Gump primește o scrisoare de la Apple, dar filmul a fost făcut în 1975! În mod surprinzător, faimosul logo curcubeu al Apple nu a fost conceput până în anul următor, iar Apple a devenit o companie cotată la bursă în 1981.

Harry Potter și Camera secretelor – Cameraman pe platou

Puteți găsi tone de greșeli în celebrul film Harry Potter. Probabil pentru că majoritatea actorilor din filme erau copii. Dar există o eroare care este absurdă și incredibilă. Poate vă amintiți scena în care Malfoy este pe pământ, iar studenții de la Hogwarts îl privesc. În acea scenă, puteți vedea clar un cameraman, ceea ce face să se creadă că editorii au adormit un pic în timpul postproducției.

Pirații din Caraibe – Greșeli alimentare: Mere Granny Smith

Dacă sunteți un fan al filmelor Piraților din Caraibe, este posibil să fi observat apetitul căpitanului Barbossa pentru mere. Într-o scenă, îl poți vedea cu un măr, Granny Smiths, care nici măcar nu a existat până în 1868, cu aproximativ 140 de ani înainte de înființarea filmului.

Lord of the Rings – Ceasul lui Gandalf

Știm cu toții cât de grozav este vrăjitorul Gandalf. Gandalf a urmărit inelul, dar și ceasuri. Într-o scenă de luptă, se poate observa că purta un ceas. Deși nu mulți oameni au observat greșeala, unii oameni s-au grăbit să o puncteze. Asta nu i-a împiedicat pe oameni să devină fani înrăiți al faimosului film.

Gladiator – Canistre de gaz

Iată o eroare din filmul Gladiator. Filmul a fost grozav, dar cum să nu se observe această greșeală în post-producție. Eroarea provine de la una dintre cele mai faimoase scene din film și unde se poate vedea clar o canistră de gaz în spatele unui car.

Foto: Mirror

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot