Vrei să vizitezi Coasta Amalfi? Ce trebuie să știi despre Coasta Amalfi înainte să ajungi în Italia?

29.07.2021
Vrei să vizitezi Coasta Amalfi? Ce trebuie să știi despre Coasta Amalfi înainte să ajungi în Italia?

Coasta Amalfi este una dintre cele mai frumoase destinații din lume. Cel puțin asta susțin agențiile de turism din întreaga lume, dar și turiștii care au ajuns măcar o dată în sudul Italiei. Totuși, ce trebuie știi despre Coasta Amalfi înainte de a ajunge în Italia?

Coasta Amalfi este situată în sudul Peninsulei Italiene și cuprinde orașele Amalfi, Positano, Ravello, Sorrento sau Praiano. Cei care vor să ajungă aici au zboruri de la București la Napoli. Distanța dintre Napoli și Coasta Amalfi poate fi parcursă cu trenul și nu durează mai mult de două ore, în funcție de destinație. Prețul biletului începe de la 4 euro.

Merită vizitată Coasta Amalfi?

Da! Acest lucru este adevărat indiferent dacă explorați încet lungimea coastei pe o perioadă de o săptămână sau mai mult, sau faceți o călătorie rapidă de weekend pentru a explora Napoli și împrejurimile. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, nu trebuie ratate orașele Amalfi, Positano, Ravello și Sorrento.

Poți să te deplasezi cu transportul în comun?

Mulți care ajung în Amalfi sunt tentați să închirieze mașini sau scutere. Totuși, se pot bucura de frumusețile Italiei și cu transportul în comun deoarece au un transport rutier si naval foarte bine pus la punct. Alegerea unei mașini poate da multe bătăi de cap, de la locurile de parcare ce sunt destul de scumpe și până la traficul greoi în orașele mai mari. Iar în Napoli, șoferii au propriile reguli de circulație.

„Șoferii napoletani întorc pe trecerile de pietoni și rareori opresc la culoarea roșie a semaforulu”, turist care a vizitat Coasta Amalfi

Este Coasta Amalfi scumpă?

Da. Deși este o destinație scumpă, există destul de multe locuri, mai puțin expuse turiștilor, unde se poate mânca și bea la un preț decent. Totuși, poate că nu este rău să încerci cele mai frumoase restaurante și să-ți faci griji pentru buget ceva mai târziu. O masă completă de două persoane într-o locație cunoscută poate ajunge și la 100 de euro.

Merită să-ți cumperi suverniruri?

Cu siguranță. Chiar dacă prețurile nu sunt foarte mici, obiectele decorative, un magnet sau o sticla de limoncello sunt lucruri pe care nu le vei găsi în duty free. Și, de ce să regreți că nu ți-ai cumpărat ce ți-ai dorit?

Poți să faci plajă pe Coasta Amalfitană?

Da și nu. Adică, evident că poți merge la plajă, dar plajele free sunt doar în Positano. În rest, costă destul de mult plajele private. De exemplu, două șezlonguri și o umbrelă pot ajunge la prețul de 50 de euro. În plus, relieful muntos face ca să existe destul de puține plaje amenajate și, dat fiind că destinația este una dintre cele mai dorite din lume, sunt destul de aglomerate plajele. Așadar, statul la plajă depinde mai mult de buget și de relief, decât de dorința turistului.

Când este indicat să mergi pe Coasta Amalfi?

Cel mai bun moment pentru a vizita Coasta Amalfi este între lunile aprilie și iunie, când veți găsi apă caldă și flori de primăvară. Turiștii merg pe Coasta Amalfi mai ales în iulie și august, iar temperaturile cresc, de aceea este mai bine să evitați mijlocul și sfârșitul lunilor de vară. Nu veți evita doar temperaturile ridicate, ci și aglomerația.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot