Vom zbura de la București la Brașov cu avionul! Nu, nu vom avea cel mai scurt zbor comercial din lume!

16.11.2022
Vom zbura de la București la Brașov cu avionul! Nu, nu vom avea cel mai scurt zbor comercial din lume!

„Dacă n-au pâine să mănânce cozonac”, i-ar fi spus o ducesă de la curtea Franţei reginei Maria Antoanet cu privire la sărmanii din Franța. La fel stau lucrurile și în România, țara în care dacă nu putem să facem autostradă, facem aeroporturi și circulăm cu avionul.

Cei care care vor să ajungă la Brașov mai repede au un motiv de bucurie (oare?), fiindcă din luna iunie 2023 se va deschide Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Acesta este situat la aproximativ 12 kilometri de orașul Brașov și va fi al treilea ca mărime din țară, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca.

Zbor cu avionul de la București la Brașov

Pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav vor putea ateriza și decola orice tip de avion, exceptând aeronava A380, pentru care trebuie un terminal special și o pistă mai lungă. Prima cursă comercială va fi efectuată de către compania TAROM, iar un zbor de la București la Brașov va fi posibil undeva la sfârșitul anului 2023.

TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur, asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite, punând accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe, în mod regulat, servicii integrate de transport al călătorilor, dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri, a declarat Mihăiță Ursu, director general al TAROM, potrivit g4media.ro.

Distanța aeriană dintre București și Brașov este de aproximativ 133 de kilometri şi va fi parcursă într-un timp foarte scurt. Autoritățile române speră ca în felul acesta traficul rutier să fie mai lejer, iar oamenii să se îndrepte mai mult către transportul cu avionul.

Cel mai scurt zbor din lume

Zborul cu avionul de la București la Brașov ar putea fi cea mai scurtă călătorie aeriană din țară. Cei aproximativ 133 de kilometri dintre cele două orașe, în linie dreaptă, vor putea fi parcurşi într-un timp scurt. Foarte mulți dintre cei care vor merge pe această rută vor crede că acesta este cel mai scurt zbor cu avionul din lume, însă acest lucru nu este adevărat.

Cel mai scurt zbor comercial din lume are loc între Westray și Papa Westray, un arhipelag din nordul insulelor scoțiene și durează doar 57 de secunde. Călătoria este asigurată de compania aeriană Loganair, cu sediul principal în Scoția. În mod normal un zbor între cele două locații durează aproximativ un minut și jumătate, însă timpul record de mai sus a fost atins și datorită unor condiții meteorologice favorabile.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot