Vom zbura de la București la Brașov cu avionul! Nu, nu vom avea cel mai scurt zbor comercial din lume!

16.11.2022
Vom zbura de la București la Brașov cu avionul! Nu, nu vom avea cel mai scurt zbor comercial din lume!

„Dacă n-au pâine să mănânce cozonac”, i-ar fi spus o ducesă de la curtea Franţei reginei Maria Antoanet cu privire la sărmanii din Franța. La fel stau lucrurile și în România, țara în care dacă nu putem să facem autostradă, facem aeroporturi și circulăm cu avionul.

Cei care care vor să ajungă la Brașov mai repede au un motiv de bucurie (oare?), fiindcă din luna iunie 2023 se va deschide Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Acesta este situat la aproximativ 12 kilometri de orașul Brașov și va fi al treilea ca mărime din țară, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca.

Zbor cu avionul de la București la Brașov

Pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav vor putea ateriza și decola orice tip de avion, exceptând aeronava A380, pentru care trebuie un terminal special și o pistă mai lungă. Prima cursă comercială va fi efectuată de către compania TAROM, iar un zbor de la București la Brașov va fi posibil undeva la sfârșitul anului 2023.

TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur, asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite, punând accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe, în mod regulat, servicii integrate de transport al călătorilor, dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri, a declarat Mihăiță Ursu, director general al TAROM, potrivit g4media.ro.

Distanța aeriană dintre București și Brașov este de aproximativ 133 de kilometri şi va fi parcursă într-un timp foarte scurt. Autoritățile române speră ca în felul acesta traficul rutier să fie mai lejer, iar oamenii să se îndrepte mai mult către transportul cu avionul.

Cel mai scurt zbor din lume

Zborul cu avionul de la București la Brașov ar putea fi cea mai scurtă călătorie aeriană din țară. Cei aproximativ 133 de kilometri dintre cele două orașe, în linie dreaptă, vor putea fi parcurşi într-un timp scurt. Foarte mulți dintre cei care vor merge pe această rută vor crede că acesta este cel mai scurt zbor cu avionul din lume, însă acest lucru nu este adevărat.

Cel mai scurt zbor comercial din lume are loc între Westray și Papa Westray, un arhipelag din nordul insulelor scoțiene și durează doar 57 de secunde. Călătoria este asigurată de compania aeriană Loganair, cu sediul principal în Scoția. În mod normal un zbor între cele două locații durează aproximativ un minut și jumătate, însă timpul record de mai sus a fost atins și datorită unor condiții meteorologice favorabile.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot