Unde trăiesc acum copiii lui Pablo Escobar?

12.07.2022
Unde trăiesc acum copiii lui Pablo Escobar?

Pablo Escobar a fost cel mai bogat criminal din istorie, cu o avere estimată la peste 30 de miliarde de dolari, la începutul anilor 1990. De fapt, Escobar era cel mai bogat om din lume la vremea respectivă. Columbianul deținea la apogeul carierei sale 80% din traficul de cocaină din SUA. De numele acestuia se leagă numeroase infracționalității și crime, atât pe teritoriul țării sale, cât și în Statele Unite ale Americii. Se spune că mai bine de 4.000 de oameni și-au pierdut viața la ordinul lui Escobar.

Cu toate că Pablo Escobar a fost un criminal, în adevăratul sens al cuvântului, acesta a avut o soție și doi copii. Pablo s-a căsătorit cu Maria Victoria Henao, când aceasta avea 15 ani iar el 26, și împreună au avut un băiat și o fată, Juan Pablo Escobar și Manuela Escobar. După moartea celui mai de temut traficant de droguri din istorie, în anul 1993, familia acestuia a fugit în Buenos Aires din Argentina, loc unde membrii familiei și-au schimbat inițial identitatea.

Cu ce se ocupă copiii lui Pablo Escobar?

Pablo Escobar a avut multe relații extraconjugale și este posibil să aibă mai mulți copii, însă oficial se știe doar de cei cu Maria. Cu toate că cei doi frați, Juan Pablo Escobar și Manuela Escobar, au trăit într-un mediu unde infracționalitatea era la ordinea zilei, aceștia nu au călcat deloc pe urmele tatălui lor.

Despre Manuela Escobar se știu puține, fiindcă aceasta a stat departe de rețelele de socializare, iar după moartea tatălui ei și-a schimbat numele. Familia a încercat să scape de toate urmele care o lega de Pablo Escobar, de teama inamicilor acestuia care ar fi dorit să se răzbune după moartea traficantului. Potrivit ultimelor informații, fata duce o viață liniștită alături de mama ei, cu toate că a suferit de depresie și anxietate în urma celor trăite.

Pe de altă parte, fiul lui Escobar nu s-a ferit de lumina reflectoarelor. El și-a schimbat numele în Sebastian Marroquin (din Juan Pablo Escobar Henao) și a vorbit foarte mult despre moștenirea tatălui său. De altfel, acesta a fost subiectul unui documentar din anul 2009 numit „Sins of My Father” („Păcatele tatălui meu”), unde a povestit despre impactul pe care l-au avut acțiunile lui Pablo asupra vieții sale. După ce a ajuns în Argentina, fiul lui Escobar a studiat arhitectura la Universitatea din Buenos Aires.

Arhitectura mi-a salvat viața pentru că mi-a dat posibilitatea să cred că și atunci când ceva este demolat pot apărea lucruri noi, a afirmat Sebastian, potrivit bustle.com.

Sebastian a lansat și o carte, în 2014, intitulată „Pablo Escobar, My Father” („Pablo Escobar, tatăl meu”). Toți banii strânși din vânzarea romanului au fost donați proiectorul caritabile din Columbia. Totodată, acesta a avut grijă ca sora și mama lui să trăiască în liniște și să nu le lipsească ceva. Sebastian este implicat în tot felul de acțiuni de caritate în Columbia, care să repare tot ceea ce tatăl lui a făcut greșit.

După moartea liderului celei mai mari rețele de trafic de droguri, în 1993, familia acestuia a fugit în Ecuador, Peru, Brazilia, Africa de Sud și Mozambic înainte de a se stabili definitiv în Buenos Aires. În iunie 2018, Sebastian și mama sa, Victoria Henao, au fost acuzați de spălare de bani în Argentina. Cei doi nu au fost reținuți în timpul procesului, dar unele dintre bunurile lor au fost înghețate.

Foto: businessmagazin.ro

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot