Unde trăiesc acum copiii lui Pablo Escobar?

12.07.2022
Unde trăiesc acum copiii lui Pablo Escobar?

Pablo Escobar a fost cel mai bogat criminal din istorie, cu o avere estimată la peste 30 de miliarde de dolari, la începutul anilor 1990. De fapt, Escobar era cel mai bogat om din lume la vremea respectivă. Columbianul deținea la apogeul carierei sale 80% din traficul de cocaină din SUA. De numele acestuia se leagă numeroase infracționalității și crime, atât pe teritoriul țării sale, cât și în Statele Unite ale Americii. Se spune că mai bine de 4.000 de oameni și-au pierdut viața la ordinul lui Escobar.

Cu toate că Pablo Escobar a fost un criminal, în adevăratul sens al cuvântului, acesta a avut o soție și doi copii. Pablo s-a căsătorit cu Maria Victoria Henao, când aceasta avea 15 ani iar el 26, și împreună au avut un băiat și o fată, Juan Pablo Escobar și Manuela Escobar. După moartea celui mai de temut traficant de droguri din istorie, în anul 1993, familia acestuia a fugit în Buenos Aires din Argentina, loc unde membrii familiei și-au schimbat inițial identitatea.

Cu ce se ocupă copiii lui Pablo Escobar?

Pablo Escobar a avut multe relații extraconjugale și este posibil să aibă mai mulți copii, însă oficial se știe doar de cei cu Maria. Cu toate că cei doi frați, Juan Pablo Escobar și Manuela Escobar, au trăit într-un mediu unde infracționalitatea era la ordinea zilei, aceștia nu au călcat deloc pe urmele tatălui lor.

Despre Manuela Escobar se știu puține, fiindcă aceasta a stat departe de rețelele de socializare, iar după moartea tatălui ei și-a schimbat numele. Familia a încercat să scape de toate urmele care o lega de Pablo Escobar, de teama inamicilor acestuia care ar fi dorit să se răzbune după moartea traficantului. Potrivit ultimelor informații, fata duce o viață liniștită alături de mama ei, cu toate că a suferit de depresie și anxietate în urma celor trăite.

Pe de altă parte, fiul lui Escobar nu s-a ferit de lumina reflectoarelor. El și-a schimbat numele în Sebastian Marroquin (din Juan Pablo Escobar Henao) și a vorbit foarte mult despre moștenirea tatălui său. De altfel, acesta a fost subiectul unui documentar din anul 2009 numit „Sins of My Father” („Păcatele tatălui meu”), unde a povestit despre impactul pe care l-au avut acțiunile lui Pablo asupra vieții sale. După ce a ajuns în Argentina, fiul lui Escobar a studiat arhitectura la Universitatea din Buenos Aires.

Arhitectura mi-a salvat viața pentru că mi-a dat posibilitatea să cred că și atunci când ceva este demolat pot apărea lucruri noi, a afirmat Sebastian, potrivit bustle.com.

Sebastian a lansat și o carte, în 2014, intitulată „Pablo Escobar, My Father” („Pablo Escobar, tatăl meu”). Toți banii strânși din vânzarea romanului au fost donați proiectorul caritabile din Columbia. Totodată, acesta a avut grijă ca sora și mama lui să trăiască în liniște și să nu le lipsească ceva. Sebastian este implicat în tot felul de acțiuni de caritate în Columbia, care să repare tot ceea ce tatăl lui a făcut greșit.

După moartea liderului celei mai mari rețele de trafic de droguri, în 1993, familia acestuia a fugit în Ecuador, Peru, Brazilia, Africa de Sud și Mozambic înainte de a se stabili definitiv în Buenos Aires. În iunie 2018, Sebastian și mama sa, Victoria Henao, au fost acuzați de spălare de bani în Argentina. Cei doi nu au fost reținuți în timpul procesului, dar unele dintre bunurile lor au fost înghețate.

Foto: businessmagazin.ro

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot