Un băiețel a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni. Micuțul a obținut 139 de puncte la testul IQ din 160 posibile

24.01.2023
Un băiețel a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni. Micuțul a obținut 139 de puncte la testul IQ din 160 posibile

De-a lungul timpului, omenirea a avut numeroase personalități care au schimbat dezvoltarea societățiilor, precum Albert Einstein, Isaac Newton și mulți alții. Din fericire, o dată la câțiva ani apare câte un copil care se dovedește a fi un geniu, iar în prezent lumea a fost uimită de abilitățile intelectuale ale lui Teddy Hobbs.

Teddy Hobbs, un copil geniu

Marea Britanie are cu ce se mândri după ce Teddy Hobbs, care recent a împlinit vârsta de 4 ani, a fost acceptat ca membru Mensa. Aceasta este o asociație britanică fondată cu scopul de a identifica și de a pune în legătură persoanele cu un coeficient de inteligență foarte mare.

Teddy Hobbs a uimit pe toată lumea din jurul său după ce la vârsta de 2 ani și 4 luni a învățat să citească singur. Băiețelul născut în Portishead, Somerset, Anglia, știe să numere până la 100 în 6 limbi străine, pe lângă cea natală, engleza. Acesta reușește să înțeleagă foarte ușor mandarină, galeză, franceză, spaniolă și germană.

Părinții au fost plăcut impresionați când micuțul a început să citească fluent cărțile cu Harry Potter. Aceștia au înțeles, în acel moment, că băiețelul lor este unul special și are nevoie de profesori care să îl îndrume cum trebuie. Drept urmare, ei au aplicat pentru ca Teddy să fie admis în asociația Mensa. Chiar dacă bănuiau că băiețelul lor este un geniu, șocul tot a fost mare când micuțul a obținut 139 de puncte la testul IQ din 160 posibile.

Ca să fiu sinceră, este o întâmplare totală că a intrat în Mensa. Nu ne-am propus niciodată să-l înscriem și chiar și atunci când l-am evaluat, am făcut asta ca să ne dăm seama ce poate și să știm ce facem mai târziu cu școala, a declarat mama copilului, Beth Hobbs, potrivit independent.co.uk.

Teddy Hobbs este conștient de războiul din Ucraina

Mama copilului a povestit că acesta nu este interesat de lucruri normale pentru o persoană de vârsta sa. Jocurile și desenele animate nu prezintă niciun interes pentru el, în schimb adoră să citească și să învețe limbi străine. Teddy este capabil să citească fluent orice carte, în timp ce ceilalți copii abia recunosc câteva litere.

A învățat singur să citească și când l-am dus la grădiniță am spus asta, dar educatoarele nu m-au crezut. În ziua aceea au chemat un profesor ca să vorbească cu el, apoi m-au sunat și mi-au spus că am avut dreptate, că a învățat să citească singur.

Alegem cărți mai potrivite pentru vârsta lui, nu prea îl lăsăm să citească Harry Potter, dar el a ajuns la stadiul în care poate citi orice fel de carte… Înțelege foarte multe lucruri… Știe că este război în Ucraina și a făcut imediat legătura cu steagurile pe care le vede peste tot… Vrea să devină medic într-o zi, pentru că îi place să se joace împreună cu prietenii de-a doctorii la grădiniță, a adăugat mama acestuia, Beth Hobbs, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: tvn24.pl și thetimes.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot