Trucuri să speli mai ușor geamurile

20.04.2022
Trucuri să speli mai ușor geamurile

Este firesc să vrei ca geamurile tale, vechi sau noi, să arate la fel de impecabile ca în ziua în care au fost instalate. Ferestrele curate pot permite mai multă lumină în casă și te pot face să te simți mai conectat cu ceea ce se întâmplă afară.

Dar poate fi dificil să găsești modalitatea corectă de curățare a acestora, evitând în același timp zgârieturile. Există câteva trucuri pe care orice gospodină le știe pentru a-și facilita munca.

Cum să cureți geamurile fără urme

Evită utilizarea detergenților pentru sticlă pe bază de amoniac sau alcool. Poate părea că ar produce o curățare mai intensă, dar, în realitate, aceste substanțe pot lăsa dungi și chiar o peliculă subțire care atrage praful și umezeala.

Dacă ai o pată deosebit de dificilă, poți începe procesul de curățare aplicând un solvent precum acetonă sau alcool pentru frecare pe o cârpă curată și frecând-o direct pe loc. Șterge-l și apoi continuă să cureți geamul așa cum procedezi în mod normal.

Indiferent cât de încăpățânate ar fi anumite materiale lipite, nu folosi niciodată un aparat de ras sau orice alt fel de lamă pentru a le răzui. Acest lucru poate face zgârieturi permanente și poate lăsa ferestrele mai vulnerabile la spargere în viitor.

Utilizează un șervețel moale, fără scam,e atunci când ștergi soluția. O cârpă din microfibră este ideală, dar poate funcționa și un prosop de hârtie blând și curat. Șterge din mai multe direcții pentru a evita apariția dungilor.

Soluție de curățare a geamurilor făcută în casă

Poți folosi un produs de curățare comercial de la o marcă în care ai încredere. De asemenea, unul dintre trucurile pentru curățarea geamurilor este să îți creezi propria soluție de curățare a geamurilor folosind oțet distilat simplu, cunoscut și sub denumirea de oțet alb. Acesta este un produs ușor de găsit. Compoziția sa acidă funcționează eficient pentru a ajuta la descompunerea peliculei care se poate acumula pe ferestre și pe alte suprafețe de sticlă. Iată cum se face:

  1. Într-o sticlă cu pulverizator se amestecă 50 ml de oțet cu 500 ml de apă caldă.
  2. Șterge geamul cu o cârpă din microfibră moale, curată și fără scame sau cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta praful înainte de a pulveriza soluția, apoi pulverizează pe întreaga suprafață, scrie Good House Keeping.
  3. Folosește prosopul fără scame pentru a freca amestecul de oțet și pune-l în locurile murdare de pe fereastră. Aplică o cantitate generoasă de detergent pe cârpă sau pe prosopul de hârtie, dar evită ramele din lemn, fibră de sticlă sau vinil, deoarece acestea pot decolora finisajul.
  4. Utilizează o a doua cârpă curată pentru a usca geamul cât mai bine posibil. Acest lucru trebuie făcut rapid după curățare, pentru a preveni urmele. Prin urmare, dacă ai mai multe ferestre de curățat, cel mai bine este să le faci pe rând, în loc să le pulverizezi pe toate deodată.
  5. Se pot clăti cu apă curată dacă rămân dungi după curățare.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Marea Piramidă din Giza este un simbol al Egiptului și un reper pentru egipteni și nu numai. Această construcție este cea mai veche și cea mai mare piramidă din complexul piramidal Giza situat... citește tot
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Cerul privit de pe Pământ are culoarea albastră. Dacă această acțiune ar avea loc de pe altă planetă a Sistemului nostru solar, bolta cerească ar arăta cu totul altfel și ar avea altă... citește tot
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot