Cum să faci acasă soluție pentru baloane de săpun?

22.06.2020
Cum să faci acasă soluție pentru baloane de săpun?

Baloane de săpun. Fericirea unui copil nu are limite. Un părinte ar face orice să își vadă micuțul bucuros. Baloanele de săpun sunt o metodă simplă de a-i atrage atenția și a-l face curios. Nu există micuț care să nu fie fascinat de baloane și mai ales de cele de săpun, de formele sale diferite.

Așadar, un părinte poate face viața unui copil mai frumoasă, chiar acasă. Micuții uită și de foame atunci când văd cum dintr-un tub cu apă ies diferite forme sclipitoare. Sunt mai multe tipuri de dispozitive la care se poate apela și care le plac copiilor deopotrivă: tub, baghetă, ventilator s-au pistol.

Baloane de săpun, acasă

Copiii sunt încântați de jocurile cu baloanele de săpun. Vă prezentăm mai jos o modalitate de a produce acest lichid minune acasă și astfel fericirea copilului tău este garantată. Cea mai simplă metodă este să râzui orice tip de săpun într-un bol cu apă. Cantitatea de lichid trebuie să fie de 10 ori mai multă decât cea de săpun.

Trebuie specificat că nu este bine să folosiți săpun lichid, iar apa trebuie ținută peste noapte la frigider. De asemenea, apa folosită trebuie să nu fie dură.

O variantă mai complexă de preparare a lichidului pentru baloane de săpun implică folosirea șamponului de copii, în locul săpunului. Acesta se adaugă într-un pahar, unde trebuie să fie o treime șampon și restul apă, însă se mai adaugă și două lingurițe de zahăr.

Cea mai rezistentă formulă este de obicei și cea mai complexă, de aceea este posibil ca în casă să nu fie toate ingredientele. Așadar, într-un pahar se pune o pătrime detergent de vase și o pătrime glicerină, cele 2 lingurițe de zahăr/sirop, colorant alimentar și restul apă.

În concluzie, fericirea copilului tău ține de lucruri banale. Este indicat ca preparare soluției să se facă împreună cu cel mic, astfel curiozitatea acestuia va fi crescută și distracția garantată.

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot