Se lasă sau nu bacșiș la curieri?

22.03.2022
Se lasă sau nu bacșiș la curieri?

Aplicațiile de livrare ne fac viața mai simplă, însă suma dată bacșiș la curieri diferă de la o persoană la alta. În funcție de ceea ce cumpărăm, de platforma pe care o utilizăm și de ceea ce se întâmplă pe parcursul procesului de livrare, recomandările sugerate pot diferi semnificativ.

Mulți dintre cei care fac livrări din aplicații sunt contractori independenți. Aceștia sunt responsabili pentru costurile lor și uneori câștigă mai puțin decât salariul minim pe oră, fără bacșiș.

Bacșisul la curieri. De ce să dăm o mică atenție livratorului?

Se pare că un bacșiș de 15% este o regulă nescrisă atunci când utilizăm un serviciu de curierat, mai ales dacă este vorba de un pachet mic. Dacă volumul comenzii crește, iar serviciile livrării sunt remarcabile, atunci bacșișul poate ajunge chiar la 20% din prețul coletului.

De asemenea, atunci când curierul este nevoit să urce o comandă pe scări, din cauza dimensiunii coletului, munca sa suplimentară merită răsplătită.

Mai sunt cazuri în care șoferul are o atitudine veselă, sociabilă și interacționează cu clientul său, la fiecare pas al procesului de livrare. Dacă acesta face tot posibilul pentru a ne asigura că avem cea mai bună experiență în acest demers, atunci merită un bacșiș care să-l motiveze pe viitor.

Sigur, sunt și situații când bacșișul este mult mai mic. De exemplu, atunci când curierul ajunge în altă locație, contrar indicațiilor explicite, atitudinea sa este groznică, vorbește nepoliticos sau ajunge coletul deteriorat.

Un aspect important referitor la bacșiș este că antreprenorii independenți se bazează pe gratuități pentru a-și întreține familiile și, în unele cazuri, pentru a câștiga salariul minim. De asemenea, nu ar trebui să scoatem din calcul mica atenție oferită curierului în funcție de serviciul deficitar cauzat de starea meteo, trafic sau alte circumstanțe neprevăzute.

Cu toate acestea, șoferilor FedEx le este interzis prin regulile de muncă să accepte plăți de la clienți. De asemenea, șoferilor UPS nu li se interzice să primească bacșișuri, dar sunt încurajați să spună nu.

Prin urmare, deși bacșișul nu este niciodată necesar, putem adăuga o mică atenție ca o modalitate suplimentară de a mulțumi curierului pentru eforturile depuse.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising