S-a iubit Mahomed Cuceritorul cu Radu cel Frumos?

25.01.2023
S-a iubit Mahomed Cuceritorul cu Radu cel Frumos?

Imperiul Otoman (1299-1922) a fost unul dintre cele mai mari și puternice imperii din istoria omenirii. Liderii care s-au succedat în fruntea acestui imperiu au deținut o forță impresionantă, având de la dispoziția lor cele mai mari bogății ale vremii și sclavi care să le îndeplinească toate dorințele.

După ce Constantinopolul a fost cucerit de Imperiul Roman, multe dintre obiceiurile romanilor au fost asimilate și de turci. Homosexualitatea a devenit ceva normal în rândul claselor înstărite, femeile fiind bune doar pentru a face copii. Pederastia (atracție sexuală a unui bărbat adult pentru un adolescent) era practicată intens în rândul nobililor turci. Termenul a fost inventat de grecii antici pentru a descrie o relație intimă între doi bărbați, unul adult și altul adolescent, cu vârsta cuprinsă între 12 și 20 de ani.

Mahomed al II-lea, îndrăgostit de fratele lui Vlad Țepeș

Homosexualitatea a fost practicată în Imperiul Otoman în toate clasele sociale, iar datele istorice ne prezintă cum unul dintre liderii acestui imperiu a avut tot felul de înclinații sexuale. Mahomed Cuceritorul sau Mahomed al II-lea a fost atras întotdeauna de bărbați și l-a ținut pe tânărul fiu al nobilului grec/bizantin, Lucas Notaras, în palatul său numai pentru sex. Băiatul în vârstă de 14 ani, pe nume Jakob, a fost cruțat de la moarte de sultan, fiind foarte atrăgător în ochii liderului turc.

Ba mai mult, se spune că Mahomed al II-lea a fost îndrăgostit și a avut relații intime cu un bărbat român. Un cronicar bizantin, Laonikos Chalkokondyles, a susținut că Mahomed Cuceritorul și Radu al III-lea cel Frumos (fratele lui Vlad Țepeș) s-au iubit și au petrecut „zile și nopți împreună”, potrivit reallifesultanas.tumblr.com.

Cronicarul a relatat și o faptă în care sultanul a încercat să îl sărute cu forța pe Radu, iar acesta a refuzat inițial, rănindu-se la coapsă în timp ce se urca în pom de frica lui Mahomed. Cu toate acestea, se pare că cei doi au avut relații sexuale, Mahomed Cuceritorul fiind un homosexual convins.

Dezvăluirile rușinoase pentru acele timpuri au fost făcute și de cronicarul Gheorghe Șincai (1754-1816). „Mohamed al doilea pe Radu cel Frumos îl avea la sine din 1445 şi-l folosea la fapte de ruşine, ţinându-l la masă cu sine. Ci mare price a fost întru început între împărat şi pruncul acesta, când a vrut întâia dată să facă cu el după năravul turcesc. După ce s-au întrupat în curtea împărătească, l-au surghiunit la Caramanu, că mai omorâse pre împăratul, împungându-l cu sabia. Dar după aceia s-a făcut concubin împăratului”, scria cronicarul în opera „Medicina şi farmacia în trecutul românesc”.

Radu cel Frumos a fost domnitor în Ţara Românească şi frate al voievodului Vlad Ţepeş. Acesta a avut patru domnii între anii 1462 și 1475

Așadar, homosexualitatea a fost o practică normală în Imperiul Otoman, iar sultanii obișnuiau să își satisfacă toate poftele sexuale, indiferent de consecințe. Mahomed al II-lea nu a făcut excepție la acest capitol.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot