S-a iubit Ceaușescu cu un bărbat în perioada detenției?

13.09.2021
S-a iubit Ceaușescu cu un bărbat în perioada detenției?

Nicolae Ceaușescu nu a avut un trecut demn de laudă, mai ales pentru un politician care se credea „fără pată” și care ar fi trebuit să fie un exemplu pentru cei pe care-i conducea. Totuși, se pare că în perioada detenției de la Doftana, „Tovarășul” ar fi avut un iubit mult mai în vârstă decât el care împărtășea aceleași convingeri politice.

Nicolae Ceaușescu, închis la Doftana

Nicolae Ceaușescu avea 18 când a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru distribuirea de pamflete comuniste și activitate comunistă. Tânărul comunist a ajuns la Doftana unde a petrecut doi ani de zile.,

„La secția H a stat pentru că era rău de gură”, a povestit pentru historia.ro George Lopătaru, cel care a fost timp de 23 de ani angajat ca electrician la Doftana.

Totuși, se pare că în timpul detenției, Ceaușescu ar fi practicat relații homosexuale cu un anumit Șmil Marcovici. Episodul a fost făcut public în autobiografia lui Chivu Stoica (nepublicată).

„Tot la Doftana, din procesul Anei Pauker, a fost şi un tovarăş Marcovici care era membru al Biroului Politic şi secretar al CC. Un om vechi în partid şi-n mişcarea revoluţionară. El a avut o comportare bună tot timpul cât a fost teroare şi regimul de distrugere la Doftana, dar după cucerirea regimului (politic pentru deţinuţi, n.n.), fiind bătrân, nu participa la viaţa de partid, la viaţa de colectiv, la munca politică, culturală, educativă, venea din când în când şi ţinea câte o prelegere – era de altfel un om pregătit şi cu mare experienţă – pentru că era mai bătrân am găsit cu cale să-i dăm pe cineva pentru a-i curăţa celula şi a-i face ordine, cu acest scop am însărcinat pe un tovarăş, al cărui nume nu-l mai reţin, croitor era de meserie.

După puţin timp am aflat că a fost văzut de alţi tovarăşi, fiind vizeta de la celulă deschisă puţin, că practica perversităţi. Marcovici obişnuia să aibă relaţii îndeosebi cu tovarăşi tineri, printre care Anghel, Sor şi alţii (subliniat în text, n.n.). La anchetă a confirmat şi el şi atunci s-au luat măsuri atât din Doftana cât şi de către conducerea partidului să fie scos din partid. El moare la cutremur sub dărâmături. Pentru cercetarea cazului s-a numit o comisie de anchetă din care făcea parte Ganev, Dej şi Chivu, situaţia lui am prelucrat-o în organizaţia de partid, căci el căuta să atragă o serie de tineri care erau acolo, vroia să-i strângă într-un cerc. Probabil că la el era un vechi obicei, o decădere morală. S-a lichidat cu totul după prelucrarea acestor fapte”.

Pavel Câmpeanu, un fost camarad de detenţie al lui Ceauşescu, ar fi confirmat pentru evz.ro episodul sexual în care protagoniști erau Nicolae Ceauşescu și Marcovici: „Nu Dej fusese partenerul lui Ceauşescu, ci un anume Marcovici”.

Chivu Stoica a plătit secretul cu viața?

Pe data de 17 februarie 1975, Chivu Stoica și-a tras un glonț în cap, cu o armă de vânătoare Holland-Holland, pe care o primise cadou de la Gheoghe Gheorghiu-Dej. S-a spus multă vreme că Stoica „ar fi fost ajutat” să se sinucidă chiar de către oamenii lui Ceaușescu. Motivul? Chivu Stoica era singurul om important care știa despre episodul odios de la Doftana. Fostul lider comunist avea 67 de ani.

Comunistul Alexandru Bârlădeanu a fost cel care a confirmat teoria „sinuciderii lui Chivu Stoica” în interviul publicat de Lavinia Betea în volumul „Alexandru Bârlădeanu despre Dej, Ceauşescu şi Iliescu“.

Cine a fost Ceaușescu?

Nicolae Ceausescu a fost unul dintre ultimii dictatori ai Europei. Ceaușescu a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din 1965 și până în 1989 când a fost judecat și condamnat la moarte pentru crime împotriva umanității.

Tags:
Cele mai noi articole
De ce sunt mari șanse să nu fii zodia care credeai că ești? Cum se contrazice astronomia cu astrologia?
De ce sunt mari șanse să nu fii zodia care credeai că ești? Cum se contrazice astronomia cu astrologia?
O bună perioadă de timp astrologia și astronomia au fost unite, însă după ce Copernic, Kepler și Galileo și-au dat seama că planetele orbitează în jurul Soarelui, și nu în jurul... citește tot
Cum a murit un domnitor român de supradoză?
Cum a murit un domnitor român de supradoză?
Istoria României este plină de personaje care au rămas în conștiința colectivă datorită sau din cauza evenimentelor la care au luat parte și a faptelor pe care le-au întreprins. Puțină... citește tot
Refolosiți sticlele de plastic? Iată care nu pot fi reutilizate pentru că dăunează!
Refolosiți sticlele de plastic? Iată care nu pot fi reutilizate pentru că dăunează!
Majoritatea producătorilor intenționează ca sticlele de plastic să fie de unică folosință. Cu toate acestea, uneori se întâmplă să le refolosim din necesitate sau pur și simplu pentru a... citește tot