Revoluția inteligenței artificiale: cum schimbă tehnologia modul în care lucrăm, învățăm și ne jucăm

16.06.2023
Revoluția inteligenței artificiale: cum schimbă tehnologia modul în care lucrăm, învățăm și ne jucăm

Conștientizarea și înțelegerea dezvoltării potențialului inteligenței artificiale a contribuit la popularitatea și aplicarea pe scară largă a acestuia în diferite domenii ale vieții și activității umane. Ce este inteligența artificială? Cum ne schimbă modul în care lucrăm? Dar cum ne jucăm?

AI este un domeniu care continuă să crească și să evolueze, cu noi descoperiri și inovații care apar în mod regulat. Inteligența artificială nu este opera unei singure persoane, ci mai degrabă rezultatul muncii multor oameni de știință, ingineri și matematicieni de-a lungul anilor. Hai să aflăm în ce măsură ne influențează această caracteristică diferitele domenii ale vieții.

Inteligența artificială și jocurile

Pe lângă cele de mai sus, AI este folosită în jocuri pe calculator, filme, muzică și alte forme de divertisment, creând experiențe mai avansate și mai realiste. De exemplu, în jocurile RPG, producătorii folosesc AI pentru a gestiona viața personajelor virtuale, inclusiv a NPC-urilor (personaje non-player) și a adversarilor, sau pentru a analiza date precum abilitățile jucătorului pentru a ajusta nivelul de dificultate.

AI permite, de asemenea, generarea procedurală, adică crearea de lumi uriașe și complexe bazate pe algoritmi și scheme care se schimbă în timp real ca răspuns la deciziile jucătorului. Dezvoltarea tehnologiei se poate observa și în cadrul jocurilor de noroc, așa cum aflăm de la expertul Constantin Mazilescu. În aceste vremuri, este mult mai ușor să găsești informații de calitate pe internet și să te bucuri de statistici, ponturi și streaming live.

În ultimii ani, AI a început să joace un rol și mai important în dezvoltarea jocurilor. Datorită progreselor rapide ale învățării automate, dezvoltatorii pot profita acum de instrumentele avansate de dezvoltare a jocurilor care folosesc inteligența artificială pentru a se adapta și a învăța din datele generate de jucători. Nu au rămas în urmă nici casele de pariuri online prezentate pe Mightytips RO care au devenit din ce în ce mai complexe și mai dezvoltate. Aceasta înseamnă că jocurile devin din ce în ce mai interactive, dinamice și captivante.

Inteligența artificială și job-urile

Inteligența artificială îmbunătățește în primul rând procesele de afaceri. Cum? AI este folosită pentru automatizarea și optimizarea proceselor, ceea ce duce la o mai mare eficiență și reducerea costurilor. Exemplele includ sisteme automate de servicii pentru clienți, sisteme de gestionare a stocurilor, prognoza vânzărilor și multe altele. Ajută companiile să rămână în siguranță – folosit pentru a detecta fraudele, atacurile cibernetice și alte amenințări de securitate. De asemenea, vă poate ajuta să vă monitorizați sistemele și rețelele în timp real, permițându-vă să identificați rapid și să răspundeți la problemele potențiale.

Inteligența artificiala este folosita si de medici si de asistenta medicala. AI este folosit pentru a analiza rezultatele testelor, a diagnostica bolile pe baza rezultatelor pacientului și chiar pentru a selecta planul de tratament potrivit. AI este capabil să organizeze o dietă adecvată sau să sugereze un plan de antrenament. 

Posibilitățile AI de a analiza cantități uriașe de date și de a lua decizii precise schimbă deja piața muncii. De aceea, experții se întreabă din ce în ce mai mult dacă inteligența artificială va priva oamenii de locuri de muncă sau va deschide noi oportunități pe piața muncii.

Inteligența artificială și educația

Educația beneficiază și de beneficiile inteligenței artificiale – este unul dintre instrumentele care ajută la monitorizarea progresului elevilor.AI sprijină, de asemenea, procesul de învățare prin adaptarea materialelor la nevoile individuale și la stilurile de învățare ale elevilor. De asemenea, ajută oamenii de știință să proceseze și să analizeze cantități uriașe de date, accelerând descoperirile în domenii, de la astronomie la biologie.

Datorită inteligenței artificiale, putem crea procese de învățare personalizate, care pot duce la rezultate educaționale mai bune.

Inteligența artificială ne influențează în multe domenii

Câteva exemple de programe de inteligență artificială care pot influența foarte mult viața cetățenilor, așa cum am văzut în ultimele luni:

Concluzie

Subiectul inteligenței artificiale a pus stăpânire pe industria noii tehnologii și apoi s-a răspândit ca focul mult dincolo de granițele ei.  Progresul civilizației ne-a făcut viața mai confortabilă, iar activitățile de zi cu zi necesită mai puțin timp. În plus, programele moderne permit o mai bună gestionare a timpului, detectarea defecțiunilor, divertisment și securitate. Acest lucru se datorează prezenței inteligenței artificiale în lumea noastră.

Inteligența artificială este una dintre cele mai interesante și mai dinamice domenii ale științei de astăzi. Este un domeniu care se ocupă cu crearea de sisteme informatice capabile să îndeplinească sarcini care ar necesita în mod normal inteligența umană. 

Foto: unsplash.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot