Print screen. Cum se face print screen la ecranul laptopului?

17.01.2019
Print screen. Cum se face print screen la ecranul laptopului?

Print screen este, în traducere liberă, o captură de ecran. Se poate face print screen atât pe dispozitive precum laptopul, PC-ul și chiar telefonul. Totuși, cum se face print screen pe un dispozitiv care are instalat sistemul de operare Windows?

Cum se face print screen?

Print screen. Pentru a face o captură de ecran pur și simplu apăsați tasta de Print Screen – PrtScn (de cele mai multe ori se găsește deasupra butoanelor Insert, Home, End sau în apropierea Delete) apoi deschideti programul Paint. Odată deschis programul Paint țineți apăsată tasta Control (Ctrl) și apoi apăsați tasta V. Ctr+V=Paste. Ulterior, după ce captura de ecran a fost atașată, mergeți la File, Save Us și puteți să salvați imaginea în folderul în care doriți.

Totodată, după apăsarea tastei „Print Screen” se poate da „paste” în orice program de editare grafică, așa cum sunt PhotoShop, Adobe, Corel Draw etc. sau chiar Word, Excel. Sau chiar în mail ori în fereastra de messenger de la Facebook.

Ce este Print Screen?

Print screen (de obicei abreviat și ca Prt Scr, Print Scrn, Prt Scn, Prt Sc sau Prnt Scrn) este o tastă prezentă pe majoritatea tastaturilor. De obicei este situată în aceeași secțiune ca tasta break și scroll lock. Print Screen este pe aceeași tastă cu system request. În Microsoft Windows, apăsarea tastei print screen va captura înregul ecran, iar apăsarea tastei alt în combinație cu print screen va captura fereastra curent selectată.

Cum se face Print Screen pe Mac?

Computerele Macintosh nu folosesc tasta Print Screen. În locul acestei taste, se folosește secvența command-shift-3, ce salvează imaginea într-un fișier pe disc.

De ce tastele F și J sunt dotate cu mici liniuţe care ies în relief?

Pe tastatura, apasati simultan tastele Command (cmd) + Shift + 3, iar atunci când vreți să faceti captura de ecran eliberati-le simultan; Apoi mergeti la deskop-ul Mac-ului dvs. unde veti vedea un nou fisier .png care conține cuvintele Captura de ecran… (Screen shot… – in functie de limba in care ati setat Mac-ul dvs.) în titlu. Acesta este captura de ecran pe care tocmai ați efectuat-o.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot