Poiana Narciselor, unul dintre cele mai frumoase locuri din România

08.11.2021
Poiana Narciselor, unul dintre cele mai frumoase locuri din România

Există în România locuri cu adevărat spectaculoase. Datorită reliefului diversificat, pe teritoriul țării noastre sunt mai multe zone în care cresc sute de mii de narcise, una lângă cealaltă. Totuși, cea mai cunoscută poiană este cea din Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, situată în județul Brașov, comuna Șercaia, pe teritoriul satului Vad.

În luna mai a fiecărui ani, în Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, are loc un adevărat spectacol floral. Aici înfloresc milioane de narcise, transformând poiana ce se întinde pe 400 de ha în cel mai mare astfel de loc din Europa.

Nu am ştiut ce înseamnă narcisismul până când nu am avut propria mea narcisă. (Charles Kuralt)

An de an, primăvară de primăvara, aici vin mii de turiști care se bucura de priveliștea spectaculoasă și de aerul parfumat. Întrucât aria este protejată, este strict interzis culesul narciselor sau cositul ierbii în zonă. Specialiștii sunt convinși că rezervaţia s-a păstrat atât de bine pentru că nu a fost atinsă de pesticide sau de alte substanțe artificiale. Alături de narcise, în poiană, turiștii pot admira zeci de specii de fluturi.

Narcisa, floarea lui Narcis

Nu toată lumea știe că substantivul Narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă, bărbatul care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Legenda spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul său. Există peste 32 de specii de nercisă, iar floarea crește mai ales în nordul Africii, regiuni mediteraneene și Europa Centrală.

Cum se îngrijesc narcisele

În pofida frumuseții lor, narcisele care cresc în ghiveci nu au nevoie de o îngrijire specială. Narcisele se dezvoltă frumos și natural în condiții optime de lumină și umiditate. În îngrijirea narciselor ajută foarte mult îngrășămintele pe bază de potasiu. Cei care au grijă de narcise în ghiveci sau în grădina proprie trebuie să știe că după înflorire, frunzele narcisei nu vor fi tunse, ci lăsate să se veștejească în mod natural. Ele sunt cele care vor hrăni și ajuta bulbul să se dezvolte armonios.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot
Sărăcia ucide. Povestea lui Dimitrie Bolintineanu, politicianul care A MURIT CINSTIT, dar plin de datorii
Sărăcia ucide. Povestea lui Dimitrie Bolintineanu, politicianul care A MURIT CINSTIT, dar plin de datorii
Unul dintre cei mai cunoscuți pașoptiști a fost Dimitrie Bolintineanu, un talentat poet român, om politic și diplomat. Pe cât a fost de important în etape prea și post revoluționară a... citește tot