Poiana Narciselor, unul dintre cele mai frumoase locuri din România

08.11.2021
Poiana Narciselor, unul dintre cele mai frumoase locuri din România

Există în România locuri cu adevărat spectaculoase. Datorită reliefului diversificat, pe teritoriul țării noastre sunt mai multe zone în care cresc sute de mii de narcise, una lângă cealaltă. Totuși, cea mai cunoscută poiană este cea din Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, situată în județul Brașov, comuna Șercaia, pe teritoriul satului Vad.

În luna mai a fiecărui ani, în Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, are loc un adevărat spectacol floral. Aici înfloresc milioane de narcise, transformând poiana ce se întinde pe 400 de ha în cel mai mare astfel de loc din Europa.

Nu am ştiut ce înseamnă narcisismul până când nu am avut propria mea narcisă. (Charles Kuralt)

An de an, primăvară de primăvara, aici vin mii de turiști care se bucura de priveliștea spectaculoasă și de aerul parfumat. Întrucât aria este protejată, este strict interzis culesul narciselor sau cositul ierbii în zonă. Specialiștii sunt convinși că rezervaţia s-a păstrat atât de bine pentru că nu a fost atinsă de pesticide sau de alte substanțe artificiale. Alături de narcise, în poiană, turiștii pot admira zeci de specii de fluturi.

Narcisa, floarea lui Narcis

Nu toată lumea știe că substantivul Narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă, bărbatul care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Legenda spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul său. Există peste 32 de specii de nercisă, iar floarea crește mai ales în nordul Africii, regiuni mediteraneene și Europa Centrală.

Cum se îngrijesc narcisele

În pofida frumuseții lor, narcisele care cresc în ghiveci nu au nevoie de o îngrijire specială. Narcisele se dezvoltă frumos și natural în condiții optime de lumină și umiditate. În îngrijirea narciselor ajută foarte mult îngrășămintele pe bază de potasiu. Cei care au grijă de narcise în ghiveci sau în grădina proprie trebuie să știe că după înflorire, frunzele narcisei nu vor fi tunse, ci lăsate să se veștejească în mod natural. Ele sunt cele care vor hrăni și ajuta bulbul să se dezvolte armonios.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot