Ce tatuaje aveau Churchill și Stalin? Dar țarul Nicolai al II-lea?

03.05.2023
Ce tatuaje aveau Churchill și Stalin? Dar țarul Nicolai al II-lea?

Tatuajele reprezintă o formă de artă, practicată pe pielea umană încă din cele mai vechi timpuri. Această tip de expresie a caracterului personal sau a dorințelor, mai mult sau mai puțin ascunse, a fascinat, de-a lungul timpului, foarte multe personaje istorice care și-au făcut un astfel de desen pe piele. Un semn distinctiv care să-i reprezinte.

Ce personaje istorice au avut tatuaje?

În societatea s-a creat ideea că tatuajele reprezintă un apanaj al băieților răi sau al persoanelor nonconformiste. Cu toate acestea, mari personalități ale istoriei au ales să își pună un desen pe piele. Simbolistica acestora a variat în funcție de caracterul fiecăruia.

Nicolae al II-lea, ultimul împărat al Rusiei înainte de instaurarea regimului comunist de factură bolșevică, avea pe antebrațul drept tatuat un dragon uriaș, care se întindea de la cot până la încheietura mâinii. Foarte puține persoane știau de acest desen pe piele al țarului, având în vedere că în toate ieșirile publice acesta avea o ținută impecabilă și purta, de cele mai multe ori, mânecă lungă.

Nicolae al II-lea a ajuns pe tronul Rusiei, la vârsta de 26 de ani, după ce tatăl său a decedat brusc. Înainte de acest eveniment el a întreprins o vizită în Japonia unde, în mod surprinzător, cineva a încercat să îl asasineze însă fără succes. Astfel că a decis să își amintească de întâmplare desenându-și un dragon pe antebraț.

Un alt personaj istoric care a avut un tatuaj pe piele a fost împărăteasa Sissi. Acesta era numele de alint în societate, ea fiind Elisabeta de Bavaria, împărăteasa Imperiului Austro-Ungar la mijlocul secolului al XIX-lea. Femeia a fost o fire nonconformistă, care nu a respectat la virgulă eticheta curții imperiale, fapt pentru care a și fost asasinată pe stradă cu o andrea.

Trebuie precizat că împărăteasa Sissi a fost de o frumusețe și de o eleganță aparte. Puțini știu însă că pe umărul său drept avea tatuat o ancoră, un simbol care să-i amintească de iubirea ei față de mare.

Lideri puternici și tatuajele lor

Iosif Stalin a avut tatuat pe piept un craniu albastru. Liderul comunist și-a făcut acest desen pe piele în perioada tinereții când comitea tot felul de infracțiuni în Georgia, fiind închis de mai multe ori. Franklin Roosevelt, cel de-al 32-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, a avut tatuat pe piept blazonul familiei sale. Desenul arăta impresionant atât ca aspect vizual, cât și ca dimensiune.

Iosif Stalin

Winston Churchill, celebrul premier britanic din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a avut și el tatuat pe antebraț o ancoră. Iată cum personaje la care nu te-ai fi așteptat să apeleze vreodată la un tatuator au ales această formă de artă practicată pe propria piele.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising