Pamukkale, una dintre cele mai frumoase destinații din Turcia

09.11.2021
Pamukkale, una dintre cele mai frumoase destinații din Turcia

Există în Europa, în partea de Vest a Turciei, un „Rai alb” care parcă își așteaptă zilnic vizitatori pentru a-l explora. Acesta este cunoscut în mod obișnuit sub numele de Pamukkale, care înseamnă „castel de bumbac” în limba turcă.

Pamukkale este o așezare naturală din provincia Denizli din Turcia, un oraș vechi care conține izvoare termale și travertine, un loc descris, de obicei, drept paradisul piscinelor naturale albe. Acest loc extraordinar este creat ca o consecință a deplasării unei falii în valea râului Menderes. Ca urmare a acestui eveniment natural, aici au apărut izvoare foarte calde cu un conținut foarte mare de minerale, care practic au creat bazinele albe naturale și o priveliște unică în lume.

Pamukkale, una dintre cele mai frumoase destinații din Turcia

Travertinele cu aspect minunat nu sunt doar pentru cei care doresc să se scalde în piscine, ci și pentru cei cărora le place să viziteze destinații cu peisaje uimitoare și să învețe mai multe despre frumusețile naturale ale Pământului.

Cu cât turiștii urcă mai mult pe aceste roci poroase de calcar, cu atât de pot bucura de priveliștea orașului vechi Pamukkale. De asemenea, toți turiștii care ajung la Pamukkale merg desculți pe travertine pentru a păstra culoarea albă autentică și naturală. În zilele mai calde, aceasta nu este o problemă, deoarece este și mai mare plăcere să calci desculț sub soarele fierbinte.

Cât despre ținută, ideal ar fi să nu lipsească crema cu protecție solară și haine care să protejeze pielea de razele solare. De asemenea, costumul de baie este necesar pentru a sări în piscine ori de câte ori îți dorești. Pentru a simți cu trăi cu adevărat o experiență de neuitat și a imortaliza priveliștea peisajului turcoaz, specialiștii în turism recomandă vizitarea acestui loc fabulos la primele ore ale dimineții.

Dincolo de bazinele din stâncile de calciu, zona este cunoscută și pentru alte obiective spectaculoase. Unul dintre acestea este amfiteatrul roman din Hierapolis, care se află chiar deasupra travertinelor. De asemenea, mai sunt câteva atracții ascunse precum Laodikya, Karahayit, peșterile Kaklik, Aphrodisias și alte câteva locuri care se află la doar câțiva kilometri de Pamukkale.

Cum se ajunge la Pamukkale?

La Pamukkale se ajunge foarte ușor din orașele de coastă din apropiere, cum ar fi Kusadasi, Antalya, Marmaris, Bodrum, Didim și Izmir. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Denizli–Cardak. De acolo, există un autobuz care duce până în orașul Denizli sau chiar până la Pamukkale.

Din nefericire, potrivit cercetărilor, încălzirea globală afectează și acest loc. Așadar, dacă nu l-ați vizitat până acum, încă nu e timpul pierdut să vă planificați o călătorie în acest „Rai alb”.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot