Pamukkale, una dintre cele mai frumoase destinații din Turcia

09.11.2021
Pamukkale, una dintre cele mai frumoase destinații din Turcia

Există în Europa, în partea de Vest a Turciei, un „Rai alb” care parcă își așteaptă zilnic vizitatori pentru a-l explora. Acesta este cunoscut în mod obișnuit sub numele de Pamukkale, care înseamnă „castel de bumbac” în limba turcă.

Pamukkale este o așezare naturală din provincia Denizli din Turcia, un oraș vechi care conține izvoare termale și travertine, un loc descris, de obicei, drept paradisul piscinelor naturale albe. Acest loc extraordinar este creat ca o consecință a deplasării unei falii în valea râului Menderes. Ca urmare a acestui eveniment natural, aici au apărut izvoare foarte calde cu un conținut foarte mare de minerale, care practic au creat bazinele albe naturale și o priveliște unică în lume.

Pamukkale, una dintre cele mai frumoase destinații din Turcia

Travertinele cu aspect minunat nu sunt doar pentru cei care doresc să se scalde în piscine, ci și pentru cei cărora le place să viziteze destinații cu peisaje uimitoare și să învețe mai multe despre frumusețile naturale ale Pământului.

Cu cât turiștii urcă mai mult pe aceste roci poroase de calcar, cu atât de pot bucura de priveliștea orașului vechi Pamukkale. De asemenea, toți turiștii care ajung la Pamukkale merg desculți pe travertine pentru a păstra culoarea albă autentică și naturală. În zilele mai calde, aceasta nu este o problemă, deoarece este și mai mare plăcere să calci desculț sub soarele fierbinte.

Cât despre ținută, ideal ar fi să nu lipsească crema cu protecție solară și haine care să protejeze pielea de razele solare. De asemenea, costumul de baie este necesar pentru a sări în piscine ori de câte ori îți dorești. Pentru a simți cu trăi cu adevărat o experiență de neuitat și a imortaliza priveliștea peisajului turcoaz, specialiștii în turism recomandă vizitarea acestui loc fabulos la primele ore ale dimineții.

Dincolo de bazinele din stâncile de calciu, zona este cunoscută și pentru alte obiective spectaculoase. Unul dintre acestea este amfiteatrul roman din Hierapolis, care se află chiar deasupra travertinelor. De asemenea, mai sunt câteva atracții ascunse precum Laodikya, Karahayit, peșterile Kaklik, Aphrodisias și alte câteva locuri care se află la doar câțiva kilometri de Pamukkale.

Cum se ajunge la Pamukkale?

La Pamukkale se ajunge foarte ușor din orașele de coastă din apropiere, cum ar fi Kusadasi, Antalya, Marmaris, Bodrum, Didim și Izmir. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Denizli–Cardak. De acolo, există un autobuz care duce până în orașul Denizli sau chiar până la Pamukkale.

Din nefericire, potrivit cercetărilor, încălzirea globală afectează și acest loc. Așadar, dacă nu l-ați vizitat până acum, încă nu e timpul pierdut să vă planificați o călătorie în acest „Rai alb”.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot