O prințesă dolofană cu mustață, considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume

02.04.2021
O prințesă dolofană cu mustață, considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume

Prințesa Qajar a Persiei a fost, din punct de vedere intelectual, mult peste vremurile în care a trăit. Frumusețea ei a fost aparte, stabilind noi standarde în domeniu. Trebuie specificat de la bun început că prințesa, nu are nimic nicio legătură cu Imperiul Persan, care a fost unul dintre cele mai mari imperii din istoria omenirii, întinzându-se pe teritoriul țărilor de azi Iran, Afghanistan, Tadjikistan, Pakistan și o parte a Indiei de nord cu mult timp înainte ca aceasta să se fi născut.

Prințesa Qajar a Persiei

Prințesa Qajar a Persiei, Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh pe numele ei real, a redefinit standardele frumuseții de la acea vreme. Când se vorbește despre familii regale și, în special, despre prințese, toată lumea se așteaptă la rafinament, grație și o frumusețe deplină. Talia minusculă, tenul de porțelan, pielea fină, ochii mari și buzele pline, toate aceste detalii le transformau într-un adevărat exemplu pentru alte femei.

Prințesa Qajar a Persiei

Prințesa Qajar a Persiei era opusul acestor calități și a redefinit ce înseamnă frumusețea, după propriile standarde. Femeia nu avea o siluetă trasă prin inel și nici nu purta un corset care să îi subțieze talia. Ba mai mult, era destul de grăsuță și avea sprâncenele groase fără o formă conturată, însă lucrul care ieșea cel mai bine în evidență era faptul că avea o mustață destul de proeminentă.

Viața prințesei Qajar a Persiei

Prinţesa Qajar a fost fiica lui Naser al-Din Shah Qajar (1831-1896), care a fost conducătorul Iranului în perioada 1848-1896. Surprinzător sau nu, prințesa Qajar a Persiei (1855-1905) a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din acea perioadă. Potrivit datelor istorice, acesta a luptat pentru drepturile doamnelor și domnișoarelor, dorind eliminarea hijabului, vălul islamic pe care femeile sunt obligate să îl poarte. În decursul vieții, prințesa a fost aplecată spre zona intelectuală, fiind scriitoare și pictoriță.

Există o legendă în jurul prințesei care susține că 13 bărbați s-au sinucis din cauza ei, fiind fermecați de frumusețea acesteia. Trebuie specificat că prințesa Qajar a Persiei s-a căsătorit de la 10 ani, astfel că, ipoteza cu sinuciderile nu prea stă în picioare.

Foto: YouTube

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot