Cine nu a mâncat măcar o dată o salată Caesar sau nu a văzut numele acesteia scris într-un meniu la un restaurant? Ei bine, contrar așteptărilor, numele salatei, deși e de origine italiană, nu vine de la împăratul roman Gaius Iulius Caesar.
Cel care a dat numele salatei este Caesar Cardini, un celebru bucătar italian care a emigrat în Statele Unite după Primul Război Mondial. În ciuda faptului că deținea o casă în San Diego, familia Cardini a deschis un restaurant în Tijuana, Mexic.
Cum a luat naștere salata Caesar?
Conform fiicei lui Caesar, pe data de 4 iulie 1924, bucătarul Caesar nu a primit proviziile pe care le aștepta. Pentru că avea mulți clienți în restaurant și voia să profite de prezența lor, Caesar Cardini a făcut o salată cu ingredientele rămase.
O altă poveste despre originea salatei Caesar a fost spusă de Paul Maggiora, un fost partener al italianului. Se pare că după o noapte de beție, mai mulți soldați din aviație au ratat micul dejun și s-au prezentat la restaurantul italianului, care le-a făcut o salată denumită inițial „Aviator’s Salad” („Salata aviatorilor”). Preparatul s-a bucurat de un real succes și a fost botezată ulterior „Salata Caesar”. Se spune că primele salate Caesar au fost servite cu mâna, întrucât bucătarul a aranjat frunzele verzi în așa fel încât să nu fie nevoie de o furculiță.
Indiferent de originea adevărată a rețetei, este clar că acest tip inedit de salată a făcut din restaurantul lui Cardini un loc popular în toată America.
Cum se prepară salata Caesar orginială?
Pentru a prepara salata este nevoie de următoarele ingrediente: 7 frunze de salată romană, 5 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de muștar Dijos, 1 lingură de oțet din vin, 1 gălbenuș de ou, 2 linguri de anșoa în ulei, 8 linguri de parmezan ras, 1 pumn de crutoane, 2 căței de usturoi, 1 lingură de suc de lămâie, 3 picături de sos Worchestershire, sare și piper.
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot