Nu te mai poate închide nimeni la fazan cu „NT”. Există în limba română un cuvânt care începe cu NT

08.04.2022
Nu te mai poate închide nimeni la fazan cu „NT”. Există în limba română un cuvânt care începe cu NT

„Fazan” este un cunoscut joc de cuvinte românești. Acesta necesită minim doi jucători. Jocul începe când unul dintre participanți începe să spună alfabetul din mintea lui. Apoi, un alt jucător spune STOP și cel care a spus alfabetul trebuie să spună cu voce tare ce literă a spus ultima dată în mintea lui.

Unul dintre participanți rostește apoi un cuvânt care începe cu litera care a fost spusă cu voce tare. Cuvântul trebuie să fie format din cel puțin 3 litere. Următorul trebuie să rostească un cuvânt care începe cu ultimele două litere ale cuvântului anterior.

Și așa mai departe pentru toți jucătorii. Când un jucător nu poate continua și nu poate rosti un termen care începe cu ultimele două litere ale cuvântului rostit anterior, primește un F. Astfel, fiecare jucător are dreptul la 5 greșeli. Prima greșeală reprezintă F, a doua A, a treia Z, a patra A și a cincea N. Când unul dintre participanți își epuizează încercările și formează cuvântul „FAZAN”, acesta este exclus din joc.

În joc nu sunt permise nume proprii. Fiecare cuvânt trebuie folosit o singură dată. Primele două cuvinte după alegerea unei litere nu trebuie să închidă.

Cuvântul din limba română care începe cu „NT”

Una dintre cele mai comune combinații de două litere aflate la sfârșitul unui cuvânt pe care jucătorii de fazan le folosesc pentru a închide un participant este „NT”. Ca de exemplu, cuvinte precum „Restaurant”, „Repetent”, „Aberant” aduceau finalul oricărui jucător. Ei bine, a apărut în limba română un cuvânt care începe cu cele două litere. Acesta este „ntur” care, potrivit dexonline, este o onomatopee care imită trilurile turturicii.

De cele mai multe ori, jocul „Fazan” pune mintea la contribuție și dovedește faptul că participanții au un vocabular dezvoltat. Construirea vocabularului unui copil este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate face un părinte.

Cercetările arată că abilitățile lingvistice puternice sunt asociate cu o serie de lucruri pozitive , inclusiv fericirea, prieteniile, conexiunile cu familia, succesul academic și o carieră satisfăcătoare.

Dezvoltarea abilității lingvistice a copilului nu este ceva pe care un părinte ar trebui să-l așteptei până când va fi suficient de mare pentru a merge la școală. Dezvoltarea vocabularului este extrem de rapidă. Între naștere și clasa a doua, copiii învață, în medie, aproximativ 5.200 de cuvinte. Prin urmare, în jurul vârstei de 8 ani, micuții pot juca cu părinții lor „Fazan”.

AZI ÎN ISTORIE
De-a lungul timpului, pe data de 2 iulie au avut loc evenimente istorice care au influențat modul cum omenirea a avansat. Fie că au fost evenimente cu efecte pozitive, fie că au fost cu efecte...
Cele mai noi articole
Cum funcționează creierul uman?
Cum funcționează creierul uman?
Creierul funcționează ca un adevărat computer. Acesta prelucrează informațiile pe care le primește de la simțuri și organism, iar după aceea trimite înapoi mesaje către corp. Creierul este... citește tot
Broasca țestoasă. De ce trăiesc atât de mult țestoasele?
Broasca țestoasă. De ce trăiesc atât de mult țestoasele?
Pe insula Sfânta Elena din Atlanticul de Sud trăiește o creatură pe care Guinness World Records a numit-o „cel mai bătrân animal terestru din lume”. Numele său este Jonathan,  broasca... citește tot
Condimentul care face minuni în lupta cu cancerul. Asiaticii îl folosesc intens
Condimentul care face minuni în lupta cu cancerul. Asiaticii îl folosesc intens
Cancerul este una dintre cele mai necruțătoare boli din lume. Din păcate, nici până în prezent nu a fost găsit un tratament care să eradicheze această afecțiune, însă viața oamenilor... citește tot
Shtiu.ro