Nu te mai poate închide nimeni la fazan cu „NT”. Există în limba română un cuvânt care începe cu NT

08.04.2022
Nu te mai poate închide nimeni la fazan cu „NT”. Există în limba română un cuvânt care începe cu NT

„Fazan” este un cunoscut joc de cuvinte românești. Acesta necesită minim doi jucători. Jocul începe când unul dintre participanți începe să spună alfabetul din mintea lui. Apoi, un alt jucător spune STOP și cel care a spus alfabetul trebuie să spună cu voce tare ce literă a spus ultima dată în mintea lui.

Unul dintre participanți rostește apoi un cuvânt care începe cu litera care a fost spusă cu voce tare. Cuvântul trebuie să fie format din cel puțin 3 litere. Următorul trebuie să rostească un cuvânt care începe cu ultimele două litere ale cuvântului anterior.

Și așa mai departe pentru toți jucătorii. Când un jucător nu poate continua și nu poate rosti un termen care începe cu ultimele două litere ale cuvântului rostit anterior, primește un F. Astfel, fiecare jucător are dreptul la 5 greșeli. Prima greșeală reprezintă F, a doua A, a treia Z, a patra A și a cincea N. Când unul dintre participanți își epuizează încercările și formează cuvântul „FAZAN”, acesta este exclus din joc.

În joc nu sunt permise nume proprii. Fiecare cuvânt trebuie folosit o singură dată. Primele două cuvinte după alegerea unei litere nu trebuie să închidă.

Cuvântul din limba română care începe cu „NT”

Una dintre cele mai comune combinații de două litere aflate la sfârșitul unui cuvânt pe care jucătorii de fazan le folosesc pentru a închide un participant este „NT”. Ca de exemplu, cuvinte precum „Restaurant”, „Repetent”, „Aberant” aduceau finalul oricărui jucător. Ei bine, a apărut în limba română un cuvânt care începe cu cele două litere. Acesta este „ntur” care, potrivit dexonline, este o onomatopee care imită trilurile turturicii.

De cele mai multe ori, jocul „Fazan” pune mintea la contribuție și dovedește faptul că participanții au un vocabular dezvoltat. Construirea vocabularului unui copil este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate face un părinte.

Cercetările arată că abilitățile lingvistice puternice sunt asociate cu o serie de lucruri pozitive , inclusiv fericirea, prieteniile, conexiunile cu familia, succesul academic și o carieră satisfăcătoare.

Dezvoltarea abilității lingvistice a copilului nu este ceva pe care un părinte ar trebui să-l așteptei până când va fi suficient de mare pentru a merge la școală. Dezvoltarea vocabularului este extrem de rapidă. Între naștere și clasa a doua, copiii învață, în medie, aproximativ 5.200 de cuvinte. Prin urmare, în jurul vârstei de 8 ani, micuții pot juca cu părinții lor „Fazan”.

Cele mai noi articole
Care era locul care devenise o obsesie pentru Nicolae Ceaușescu?
Care era locul care devenise o obsesie pentru Nicolae Ceaușescu?
Nicolae Ceaușescu s-a născut la Scornicești, în județul Olt, pe data de 26 ianuarie 1918. Acesta a fost un copil sărac și a studiat doar patru clase, însă înscrierea în Partidul Comunist... citește tot
Cât petrol produce România?
Cât petrol produce România?
România a fost cândva cea mai mare putere de petrol și gaze din Europa. Țara deține încă un loc mândru în rândul națiunilor din Europa de Est, dar în ultimii ani industria sa offshore a... citește tot
Ce pești trăiesc în Marea Neagră? Cei mai cunoscuți pești din Marea Neagră?
Ce pești trăiesc în Marea Neagră? Cei mai cunoscuți pești din Marea Neagră?
Marea Neagră este situată între Europa și Asia, având ca state riverane Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Turcia și Georgia. Aceasta are o suprafață de 423.488 de km pătrați și comunică... citește tot