Moda se schimbă, iar părul curat nu mai este în trend

24.10.2023
Moda se schimbă, iar părul curat nu mai este în trend

În lumea modei, tendințele se schimbă într-un ritm alert, iar părul curat și îngrijit a părut să facă un pas în spate pentru a face loc unei noi direcţii fascinante: „wet hair look”, adică părul murdar și neîngrijit. Această coafură atipică a revenit în atenția stiliștilor și a devenit un element de stil recunoscut, fiind adoptată nu doar de celebrități, ci și de marile case de modă care dictează trendurile.

„Wet hair look” este o modalitate de coafare care imită aspectul părului ud, nespălat și dezordonat. Aceasta este extrem de versatilă, putând fi adaptată cu ușurință oricărei lungimi de păr, conform Vogue. Trebuie precizat că există două variante principale pentru obținerea acestei coafuri. Prima implică lăsarea părului nespălat timp de 3-4 zile, iar, ulterior, stilizarea sa pentru a obține un aspect neglijent. A doua variantă presupune utilizarea unei game variate de produse de îngrijire și aranjare a părului pentru a obține un look de păr ud și dezordonat.

Părul unsuros este preferat în locul celui curat

În primăvara anului 2023, pe podiumurile de prezentare, a existat o preferință clară pentru părul cu aspect uns, în detrimentul celui curat. Specialiștii în domeniul modei au oferit o interpretare intermediară, cu părul gelat la nivelul creștetului și valuri fluide lipite pe frunte. La Prada a ales să finiseze frunțile modelelor cu șuvițe stilizate care se strecurau de sub bentițe de țesătură groasă, având un aspect gras ce a contribuit la crearea unor stiluri de păr retro a la Andreadamo, Giada și Tom Ford. La Miu Miu, look-ul s-a schimbat în funcție de perspectivă, oferind fie fire de păr proaspete, asemenea celor de după duș, fie unele unsuroase.

Coafurile finisate în mod deliberat pentru a părea parțial gelificate, ușor unse sau delicat umede atrag atenția, deoarece reflectă în mod eficient strălucirea. Noua modă este perfectă pentru podium, iar această estetică este curată, futuristă și dramatică, a declarat Vernon François, cel care a promovat această tendință prin intermediul casei de modă Atlein, folosind-o pentru a crea cadre cu împletituri răvășite și alunecoase, potrivit sursei citate mai sus.

Astfel, „wet hair look” se impune ca una dintre cele mai interesante tendințe ale momentului în industria modei, aducând un aer proaspăt și provocator coafurilor, înlocuind părul curat și ordonat cu un stil care emană strălucire și modernitate. Cine ar fi crezut că este cool să ai părul unsuros și neîngrijit, în locul unuia curat?

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot