Cine a fost John Warnock, omul din cauza/datorită căruia vedetele își editează astăzi pozele?

22.08.2023
Cine a fost John Warnock, omul din cauza/datorită căruia vedetele își editează astăzi pozele?

John Warnock a fost una dintre personalitățile care a schimbat pentru totdeauna lumea virtuală. Acesta a fost cel care a inventat un program de editare foto, numit Photoshop. El a fost cofondator la Adobe, o companie care a schimbat lumea fotografiei și a cinematografiei.

Cine a fost John Warnock?

John Warnock a fost un om de știință și antreprenor american cunoscut mai ales pentru co-fondarea companiei Adobe Systems Inc. Născut la 6 octombrie 1940, el a fost una dintre figurile cheie în dezvoltarea tehnologiilor de editare grafică și de publicare asistată de computer.

Warnock a obținut un doctorat în matematică la Universitatea Stanford în 1969 și a lucrat la Xerox Palo Alto Research Center (PARC), unde a fost implicat în cercetarea legată de grafică pe calculator și imprimante. La PARC, Warnock a dezvoltat un limbaj de descriere a paginilor numit „Interpress”, care a pus bazele tehnologiei de imprimare cu laser.

Împreună cu colegul său, Charles Geschke, John Warnock a fondat Adobe Systems Inc. în 1982. Compania a dezvoltat software-uri precum Adobe Photoshop, Adobe Illustrator și PostScript, care au revoluționat domeniul designului grafic și al publicațiilor. Formatul de fișier PostScript dezvoltat de Warnock și echipa sa a permis imprimantelor să interpreteze și să reproducă grafica și textul complex într-un mod fidel, deschizând calea pentru publicarea asistată de computer și designul grafic modern.

Warnock a jucat un rol semnificativ în evoluția tehnologiei digitale de editare și imprimare, iar contribuțiile sale au avut un impact major asupra modului în care conținutul este creat, editat și distribuit în lumea modernă.

Charles Geschke și John Warnock, împreună și în viața de apoi

Charles Geschke a decedat în anul 2021, la vârsta de 81 de ani, John Warnock a murit în data de 19 august 2023, la vârsta de 82 de ani.

Este o zi tristă pentru comunitatea Adobe şi pentru industria pentru care a fost o inspiraţie de zeci de ani. Charles Geschke şi John Warnock au dezvoltat un soft inovator care a revoluţionat modul în care oamenii creează şi comunică, a spus CEO-ul Adobe, Shantanu Narayen, într-un e-mail trimis angajaţilor, anunțând astfel moartea lui John Warnock.

Preşedintele american Barack Obama i-a recompensat în anul 2009 pe Charles Geschke şi John Warnock cu Medalia Naţională pentru Tehnologie.

Foto: engadget.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot