Cine a fost John Warnock, omul din cauza/datorită căruia vedetele își editează astăzi pozele?

22.08.2023
Cine a fost John Warnock, omul din cauza/datorită căruia vedetele își editează astăzi pozele?

John Warnock a fost una dintre personalitățile care a schimbat pentru totdeauna lumea virtuală. Acesta a fost cel care a inventat un program de editare foto, numit Photoshop. El a fost cofondator la Adobe, o companie care a schimbat lumea fotografiei și a cinematografiei.

Cine a fost John Warnock?

John Warnock a fost un om de știință și antreprenor american cunoscut mai ales pentru co-fondarea companiei Adobe Systems Inc. Născut la 6 octombrie 1940, el a fost una dintre figurile cheie în dezvoltarea tehnologiilor de editare grafică și de publicare asistată de computer.

Warnock a obținut un doctorat în matematică la Universitatea Stanford în 1969 și a lucrat la Xerox Palo Alto Research Center (PARC), unde a fost implicat în cercetarea legată de grafică pe calculator și imprimante. La PARC, Warnock a dezvoltat un limbaj de descriere a paginilor numit „Interpress”, care a pus bazele tehnologiei de imprimare cu laser.

Împreună cu colegul său, Charles Geschke, John Warnock a fondat Adobe Systems Inc. în 1982. Compania a dezvoltat software-uri precum Adobe Photoshop, Adobe Illustrator și PostScript, care au revoluționat domeniul designului grafic și al publicațiilor. Formatul de fișier PostScript dezvoltat de Warnock și echipa sa a permis imprimantelor să interpreteze și să reproducă grafica și textul complex într-un mod fidel, deschizând calea pentru publicarea asistată de computer și designul grafic modern.

Warnock a jucat un rol semnificativ în evoluția tehnologiei digitale de editare și imprimare, iar contribuțiile sale au avut un impact major asupra modului în care conținutul este creat, editat și distribuit în lumea modernă.

Charles Geschke și John Warnock, împreună și în viața de apoi

Charles Geschke a decedat în anul 2021, la vârsta de 81 de ani, John Warnock a murit în data de 19 august 2023, la vârsta de 82 de ani.

Este o zi tristă pentru comunitatea Adobe şi pentru industria pentru care a fost o inspiraţie de zeci de ani. Charles Geschke şi John Warnock au dezvoltat un soft inovator care a revoluţionat modul în care oamenii creează şi comunică, a spus CEO-ul Adobe, Shantanu Narayen, într-un e-mail trimis angajaţilor, anunțând astfel moartea lui John Warnock.

Preşedintele american Barack Obama i-a recompensat în anul 2009 pe Charles Geschke şi John Warnock cu Medalia Naţională pentru Tehnologie.

Foto: engadget.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot