Cine a fost John Warnock, omul din cauza/datorită căruia vedetele își editează astăzi pozele?

22.08.2023
Cine a fost John Warnock, omul din cauza/datorită căruia vedetele își editează astăzi pozele?

John Warnock a fost una dintre personalitățile care a schimbat pentru totdeauna lumea virtuală. Acesta a fost cel care a inventat un program de editare foto, numit Photoshop. El a fost cofondator la Adobe, o companie care a schimbat lumea fotografiei și a cinematografiei.

Cine a fost John Warnock?

John Warnock a fost un om de știință și antreprenor american cunoscut mai ales pentru co-fondarea companiei Adobe Systems Inc. Născut la 6 octombrie 1940, el a fost una dintre figurile cheie în dezvoltarea tehnologiilor de editare grafică și de publicare asistată de computer.

Warnock a obținut un doctorat în matematică la Universitatea Stanford în 1969 și a lucrat la Xerox Palo Alto Research Center (PARC), unde a fost implicat în cercetarea legată de grafică pe calculator și imprimante. La PARC, Warnock a dezvoltat un limbaj de descriere a paginilor numit „Interpress”, care a pus bazele tehnologiei de imprimare cu laser.

Împreună cu colegul său, Charles Geschke, John Warnock a fondat Adobe Systems Inc. în 1982. Compania a dezvoltat software-uri precum Adobe Photoshop, Adobe Illustrator și PostScript, care au revoluționat domeniul designului grafic și al publicațiilor. Formatul de fișier PostScript dezvoltat de Warnock și echipa sa a permis imprimantelor să interpreteze și să reproducă grafica și textul complex într-un mod fidel, deschizând calea pentru publicarea asistată de computer și designul grafic modern.

Warnock a jucat un rol semnificativ în evoluția tehnologiei digitale de editare și imprimare, iar contribuțiile sale au avut un impact major asupra modului în care conținutul este creat, editat și distribuit în lumea modernă.

Charles Geschke și John Warnock, împreună și în viața de apoi

Charles Geschke a decedat în anul 2021, la vârsta de 81 de ani, John Warnock a murit în data de 19 august 2023, la vârsta de 82 de ani.

Este o zi tristă pentru comunitatea Adobe şi pentru industria pentru care a fost o inspiraţie de zeci de ani. Charles Geschke şi John Warnock au dezvoltat un soft inovator care a revoluţionat modul în care oamenii creează şi comunică, a spus CEO-ul Adobe, Shantanu Narayen, într-un e-mail trimis angajaţilor, anunțând astfel moartea lui John Warnock.

Preşedintele american Barack Obama i-a recompensat în anul 2009 pe Charles Geschke şi John Warnock cu Medalia Naţională pentru Tehnologie.

Foto: engadget.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot