Jocuri pe care să le joci cu copilul tău în casă în timpul pandemiei de coronavirus

21.03.2020
Jocuri pe care să le joci cu copilul tău în casă în timpul pandemiei de coronavirus

Cum pandemia de coronavirus îşi face tot mai simţită prezenţa, oamenii sunt rugaţi insistent să rămână în case, pentru a limita riscul de infectare la o scară mai largă.

Acum că părinţii trebuie să stea cât mai mult în casă alaturi de copiii lor, de cele mai multe ori le este dificil să găsească activităţi distractive şi educative care să fie şi în interesul celor mici.  Aşadar, urmatoarea listă conţine cele mai distractie şi populare idei de jocuri de jucat în  interior.

Puzzle-urile, cele mai vechi şi mai apreciate jocuri

Puzzle-urile sunt unele dintre cele mai vechi dar şi mai apreciate jocuri pentru copii. Se găsesc în mii de modele diferite, stimulează spiritul de observaţie al copilului, antrenează răbdarea şi vederea de ansamblu. Completarea unui puzzle ţine copiii ocupaţi ore bune, ca la sfârşit să se bucure de rezultatul obţinut.

LEGO, cel mai popular joc de construcţie

Jocurile de contrucţie LEGO pot ocupa ore bune de distracţie şi concentrare. Jocurile LEGO pun la încercare gândirea celui mic şi puterea de concentrare. Jucăriile LEGO se găsesc într-o multitudine de variante, de la ferme, secţii de poliţie şi până la castele şi unităţi militare.

Activity, jocul perfect pentru familie

Jocul Activity este un joc creativ şi de comunicare care implică mimă, desen şi descriere verbală. Activity este un joc distractiv unde jucătorii îşi pun în evidenţă personalitatea, îndemânarea şi capacităţile artistice  iar toată lumea va râde cu lacrimi la sfârşit. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte sau expresii, astfel încât să înainteze pe traseul jocului.

Spânzurătoarea

Spânzurătoarea este un joc pe hârtie care se joacă în doi, unde unul dintre jucători se gândeşte la un cuvânt şi celălalt încearcă să-l ghicească pe litere.

Cuvântul ce trebuie ghicit este reprezentat de un șir de linii, fiecare linie reprezentând o literă a cuvântului. Dacă jucătorul care ghicește sugerează o literă ce se află în cuvânt, celălalt jucător o completează în toate pozițiile unde aceasta apare. Dacă litera nu se află în cuvânt, celălalt jucător desenează un element din diagrama „spânzurătoarea”.

Jocul se încheie atunci când:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot