În ce țară apa e mai scumpă decât benzină?

30.12.2021
În ce țară apa e mai scumpă decât benzină?

Apa este un lichid vital pentru tot ceea ce este viu pe această planetă. Omul poate trăi aproximativ 40 de zile fără mâncare, însă fără apă nu poate rezista mai mult de 3 zile. Din păcate, sunt zone în lume unde deficitul de apă este imens, iar oamenii fac eforturi mari pentru a se aproviziona cu acest lichid.

Statul unde apa plată e mai valoroasă ca benzina

În lume, există multe regiuni unde oamenii duc o viață foarte grea și din cauza lipsei apei potabile. Aceștia sunt nevoiți să străbată kilometri pentru a se aproviziona cu această băutură. La polul opus sunt zonele dezvoltate unde apa potabilă curge la robinet fără întrerupere.

Prețul apei potabile diferă de la o țară la alta, în funcție de cât de dezvoltată este regiunea. În mod normal, în zonele mai sărace, apa este mai scumpă decât în regiunile mai bogate. Cu toate acestea, există o țară în lume, foarte dezvoltată, unde apa plată este mai scumpă decât benzina.

Pare greu de crezut, însă în Qatar apa plată este mai scumpă decât benzina, fiindcă în regiune se găsește petrol din abundență. Așadar, în această zonă a Globului, în anul 2019, preţul unui litru de benzină era de aproximativ 1,2 lei, în timp ce prețul unei sticle de apă plată de 0,33 litri pornea de la 1,7 lei și creștea în funcție de firmă care o vindea.

Qatar, cea mai bogată țară din lume

Trebuie specificat că această țară este considerată cea mai bogată din lume. Qatar a făcut o mare parte din avere din comerțul cu petrol. Statul stă foarte bine și la capitolul industrie aeriană și turism. Cei care locuiesc în Qatar nu plătesc taxe și impozite, dar se bucură de servicii de sănătate și educație gratuite. În 2020, PIB-ul pe cap de locuitor era în Qatar de 138.910 de dolari americani.

Câți români lucrează în Qatar?

Conform cifrelor neoficiale, peste 4.000 de români majoritatea angajaţi în construcţii, transport aerian şi servicii lucrează în Qatar. România s-a legat și mai mult de Qatar în 2011, atunci când Qatar Airways a introdus zboruri din Bucureşti, iar astăzi există două zboruri zilnice pe ruta Bucureşti- Doha.

Curiozități despre Qatar:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot