Fostă Corabie, actuală epavă. Care sunt cele mai urâte orașe din România?

11.05.2023
Fostă Corabie, actuală epavă. Care sunt cele mai urâte orașe din România?

Despre țări sau așezări se fac topuri la tot pasul și de cele mai multe ori sunt căutate cele mai bune, mai frumoase sau mai bogate state sau orașe. Iată că a apărut și un top al celor mai urâte orașe din România. Cei care au votat cele mai puțin atrăgătoare orașe au fost chiar românii, iar locul a fost platforma Reddit. Pe primele locuri? Corabia, Giurgiu, Făgăraș, Reșița sau Constanța.

Cel mai puțin atrăgătoare orașe din România

Cu câteva excepții, orașele menționate ca fiind urâte sunt așezările mici. Doar Constanța face rabat de la acest lucru, orașul de la malul Mării Negre având aproximativ 600.000 de locuitori și fiind al 5-lea oraș ca mărime după București, Iași, Cluj și Timișoara.

„De acord. Am fost într-un concediu la mare, acum vreo 3 ani, anume ca să văd și orașul și chiar mă durea inima. M-aș fi mutat acolo pentru mare, dar mi se pare prea depresiv. În toată Europa asta, orașele port sunt capitale sau măcar în top 3 al țării”, a scris un internatut despre Constanța.

Corabia, lider la urâțenie

Pe primul loc se află Corabia, o așezare din județul Olt. Locuitorii sunt de părere că acesta este un oraș mort, mai ales pentru că foarte multe dintre clădiri sunt abandonate sau stau să cadă. Deși înainte de 1989, Corabia era unul dintre orașele fruntașe la capitolul fabrici și locuri de muncă, acum tinerii nu mai găsesc de lucru aici. Corabia are o populație de aproximativ 16.000 de locuitori și a luat ființă în anul 1871.

Scăldat de apele Dunării, orașul Corabia se află la 50 m altitudine față de nivelul mării, fiind astfel cea mai joasă așezare urbană din județ.

„Atmosfera de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viaţă. Străzi mai rele decât la bulgari, mai multe gropi şi spărturi decât am fire de păr în cap. Cale ferată lăsată în paragină, industria la pământ, evident. 90% din clădiri sunt ori abandonate, ori stau să cadă, gunoaie peste tot. După mine, ar trebui să-și schimbe numele în Epava„, a notat un internaut.

Nici Reșița nu a scăpat de critici: „Resița. Face Vasluiul să arate ca NYC”, a notat un alt utilizator al rețelei. Cât despre Făgăraș, cineva a spus: „Făgăraş. Îmi pare rău că o spun, zona e superbă dar asfaltul rău, blocurile gri şi atrocitatea aia de biserică îmi zgârie retina de câte ori fac drumul către Braşov”.

Printre alte așezări menționate ca fiind puțin atractive s-au numărat Giurgiu, Borșa, Țăndărei sau Mizil.

Vezi aici imagini din Corabia!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot