Este Poliția Română dotată cu țepi pentru roți?

27.10.2022
Este Poliția Română dotată cu țepi pentru roți?

În anul 2020, Poliția Română a achiziționat țepi pentru roți în valoare de aproximativ 260 de mii de lei. Mai precis au fost cumpărate 400 de benzi cu țepi pentru blocarea forțată a șoferilor care nu opresc la semnalele oamenilor legii. Măsura a fost una binevenită, având în vedere faptul că nu de puține ori au fost cazurile când unii conducători auto au fugit de polițiști.

După achiziționarea benzilor cu țepi, organele legii au realizat mai multe teste pentru a vedea eficacitatea acestora. Astfel, s-a observat că durează doar câteva secunde pentru a întinde pe șosea aceste țepi pentru roți, iar şoferii care încalcă legea nu mai au nicio şansă să scape. Roțile mașinii se sparg în mai puțin de 3 secunde, după ce trece peste aceste benzi speciale, astfel că infractorii nu mai pot fugi de polițiști.

Se amplasează acest dispozitiv, urmând o blocare forțată a acestuia. O dată afectate pneurile cu acest dispozitiv, cu siguranță nu își va mai continua direcția de deplasare, a declarat Radu Gâtan, subcomisar, potrivit observatornews.ro.

Procedura pe cât este de simplă, pe atât este de eficientă. Dacă un șofer nu oprește la semnalul polițistului, acesta poate transmite prin stație echipajului din față să fie pregătit să îl blocheze forțat cu țepi pentru roți. Inițial, agentul de poliție a anunțat numărul de înmatriculare al mașinii pentru a știi ce autovehicul trebuie oprit.

Un conducător auto din București a reușit să fugă de polițiști

Cu toată dotarea Poliției Române, un șofer din București a reușit pe 26 octombrie să fugă de polițiști, fiind prins abia a doua zi. Înainte să fie reperat de oamenii legii, acesta a agresat mai multe mașini în trafic. Ba mai mult, după ce a scăpat, individul a postat un filmuleț pe Instagram în care a amenințat Poliția Română.

Bărbatul a fost prins în cartierul Rahova, din București, când ieșea din locuința bunicii lui. Acesta are 26 de ani și va avea dosar penal pentru mai multe infracțiuni. Surprinzător este faptul că tânărul a reușit să scape de oamenii legii cu toată dotarea Poliției Române din prezent.

Foto: renasterea.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot