Este Poliția Română dotată cu țepi pentru roți?

27.10.2022
Este Poliția Română dotată cu țepi pentru roți?

În anul 2020, Poliția Română a achiziționat țepi pentru roți în valoare de aproximativ 260 de mii de lei. Mai precis au fost cumpărate 400 de benzi cu țepi pentru blocarea forțată a șoferilor care nu opresc la semnalele oamenilor legii. Măsura a fost una binevenită, având în vedere faptul că nu de puține ori au fost cazurile când unii conducători auto au fugit de polițiști.

După achiziționarea benzilor cu țepi, organele legii au realizat mai multe teste pentru a vedea eficacitatea acestora. Astfel, s-a observat că durează doar câteva secunde pentru a întinde pe șosea aceste țepi pentru roți, iar şoferii care încalcă legea nu mai au nicio şansă să scape. Roțile mașinii se sparg în mai puțin de 3 secunde, după ce trece peste aceste benzi speciale, astfel că infractorii nu mai pot fugi de polițiști.

Se amplasează acest dispozitiv, urmând o blocare forțată a acestuia. O dată afectate pneurile cu acest dispozitiv, cu siguranță nu își va mai continua direcția de deplasare, a declarat Radu Gâtan, subcomisar, potrivit observatornews.ro.

Procedura pe cât este de simplă, pe atât este de eficientă. Dacă un șofer nu oprește la semnalul polițistului, acesta poate transmite prin stație echipajului din față să fie pregătit să îl blocheze forțat cu țepi pentru roți. Inițial, agentul de poliție a anunțat numărul de înmatriculare al mașinii pentru a știi ce autovehicul trebuie oprit.

Un conducător auto din București a reușit să fugă de polițiști

Cu toată dotarea Poliției Române, un șofer din București a reușit pe 26 octombrie să fugă de polițiști, fiind prins abia a doua zi. Înainte să fie reperat de oamenii legii, acesta a agresat mai multe mașini în trafic. Ba mai mult, după ce a scăpat, individul a postat un filmuleț pe Instagram în care a amenințat Poliția Română.

Bărbatul a fost prins în cartierul Rahova, din București, când ieșea din locuința bunicii lui. Acesta are 26 de ani și va avea dosar penal pentru mai multe infracțiuni. Surprinzător este faptul că tânărul a reușit să scape de oamenii legii cu toată dotarea Poliției Române din prezent.

https://www.youtube.com/watch?v=Wrz1tGQQE0o

Foto: renasterea.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot