E adevărat că Părintele Cleopa a povestit că s-a întâlnit cu extratereștrii?

07.07.2020
E adevărat că Părintele Cleopa a povestit că s-a întâlnit cu extratereștrii?

Părintele Ilie Cleopa a fost unul dintre cei mai cunoscuți predecatori ai Moldovei. Cunoscuta față bisericească primea zilnic, la Mănăstirea Sihăstria din Neamţ, pe toți cei care căutau calea lui Dumnezeu și aveau nevoie de alinare. La un moment dat, Părintele Ilie Cleopa a povestit un episod incredibil: o întâlnire cu ființe nepământene.

În lucrarea biografică scrisă de arhimandritul Ioanichie Bălan, părintele Cleopa vorbește despre o întâlnire de-a dreptul extraordinară. Conform lucrării, întâlnirea ar fi avut loc în Postul Crăciunului.

„Eram într-o noapte la ora unu în bordei… când deodată aud: buf, buf, buf! Cutremur. Eu am ieşit să văd ce se aude, dar când am deschis uşa la bordei am văzut afară o lumină mare şi în lumină, o maşină de alamă cu multe roţi”, a rememorat Părintele Cleopa.

Acesta a continuat: „Din ea a coborât un om înalt, cu ochii mari, pe jumătate albi şi pe jumătate negri, care numai m-a întrebat ce caut aici . Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfinţii Părinţi. Că dacă ai Sfintele Taine, Îl ai pe Hristos viu! Eu aveam Sfintele Taine într-o scorbură de brad în bordei. Şi când am văzut aşa, am intrat repede înăuntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine în braţe şi numai atât am zis Doamne Iisuse, nu mă lăsa. Să vezi tu atunci rugăciune când este dracul la uşă!”.

Părintele Cleopa afirmă că doar puterea credinței a făcut ca acea creatură să plece de la ușa sa: „Şi când m-am uitat din nou afară, l-am văzut cum se dădea înapoi alungat de puterea lui Iisus Hristos. Lângă bordei era o râpă mare unde a căzut acel duh necurat. Dar cum a căzut? Când a ajuns la râpă, s-a dat de trei ori peste cap cu tot cu maşină şi pe urmă a căzut şi s-a făcut un zgomot mare de mi-au ţiuit urechile până a doua zi la ora unu”.

Mărturisirea ciudatei întâlniri a fost înregistrată pe casetă video în anul 1993 și urcată pe YouTube mult mai târziu. E drept, Părintele nu pomenește de existența extratereștrilor, dar descierea este similară de cea făcută de arhimandritul Ioanichie Bălan.

Părintele Cleopa a murit pe data de 2 decembrie 1988, la vârsta de 86 de ani.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot