E adevărat că într-o biserică abandonată din România se află spini din coroana lui Iisus?

08.05.2019
E adevărat că într-o biserică abandonată din România se află spini din coroana lui Iisus?

Numele lui Iisus Hristos este strâns legat de creștinism. Toată lumea știe felul în care Iisus din Nazareth a sfârșit pe cruce, după ce a fost răstignit. Există în lume puține dovezi palpabile care susțin prezența lui Iisus pe Pământ. O adevărată comoară există într-o biserică din România unde, se spune, că s-ar afla spini din coroana pe care a purtat-o pe cap fiul lui Dumnezeu, în ultimele sale zile de viață.

Primele scrieri creştine care menționează existența lui Iisus din Nazareth sunt epistolele lui Pavel. Un istoric clujean a adus dovezi, potrivit cărora, în biserica din Jelna din Transilvania există fragmente din coroana de spini a lui Iisus. Tot în acest lăcaș de cult se găsește una dintre cele patru copii existente în lume a capodoperei lui Giotto, pictura Navicella.

Istoricul Adinel Dincă de la Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca susține că în biserica din Jelna, Bistrița, este un ac din coroana de spini a lui Hristos, ascuns într-o cruce din biserică.

Care sunt dovezile istorice că Iisus a existat?

„Am avut plăcerea de a găsi informaţii despre această biserică inclusiv la Vatican. Este una dintre cele mai bine documentate biserici din Transilvania”, a declarat Adinel Dincă, potrivit adevarul.ro.

Biserica Evanghelică din Jelna a fost ridicată în 1482 și pictată la jumătatea anilor 1500. La început, lăcașul de cult a fost catolic și purta hramul Sfântului Petru. Există voci care susțin că tot aici s-ar afla fragmente din veşmântul Fecioarei Maria. Biserica Evanghelică din Jelna nu a fost reabilitată și este aproape să se prăbușească.

Biserica Evanghelica Jelna

Povestea coroanei de spini a lui Iisus

Coroana de spini a lui Iisus Hristos a fost catalogată ca fiind cea mai prețioasă coroană din istorie. Mântuitorul a purtat coroana pe drumul spre Dealul Golgota și a fost pusă în batjocură pe capul Mântuitorului de către soldații romani.

Unde se află astăzi coroana? În catedrala Notre Dame din Paris încă din anul 1239. În anul 913 coroana a ajuns de la Ierusalim în Bizanț. După ajungerea coroanei în Bizanț, se pare că spinii s-au dispersat de-a lungul secolelor prin danii efectuate fie de împăratul Bizanțului, fie apoi de regele Franței. S-au numărat circa 70, de aceeași natură, care se reclamă drept originali. Doi dintre ei, s-ar afla în România. Un alt spin din coroana de spini este în posesia catedralei catolice Sf. Iosif din Capitală.

Ce a făcut Iuda Iscarioteanul cu cei 30 de arginți obţinuţi din vânzarea lui Iisus?

Foto: rasunetul.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot