Destinații europene mai puțin cunoscute de vizitat pentru a evita aglomerația

31.12.2021
Destinații europene mai puțin cunoscute de vizitat pentru a evita aglomerația

Străzi aglomerate, cozi lungi pentru a intra la toate obiectivele turistice importante și prețurile exorbitante sunt, din păcate, cele care însoțesc vizitele în marile orașe europene. Cu toate acestea, multe locuri din lume sunt la fel de frumoase, dacă nu mai mult, ca nume mari precum Veneția, Londra și Paris.

De exemplu, Portugalia are propria sa Veneție, numită Aveiro, unde se poate merge cu gondole pe lângă clădiri.

Destinații europene mai puțin cunoscute de vizitat pentru a evita aglomerația

Aveiro, Portugalia. Cu toții știm despre frumusețea Veneției, dar puțini oameni au auzit de Veneția Portugaliei, Aveiro. Acest oraș uimitor este plin de case cu tencuială colorată care dețin un farmec aparte. De asemenea, este situat pe coastă, lângă un estuar, ceea ce îi conferă rețeaua sa de canale fluviale.

Exact ca în Veneția, se poate merge cu gondole (sau „ moliceiros ” în portugheză) în jurul orașului, fără aglomerație. Acest lucru face din Aveiro orașul de vară perfect pentru o vacanță europeană, cu plaje și lagune de vizitat în afara centrului orașului.

Gondole pe râul Vouga, Aveiro, Portugalia

 

Pacentro, Italia. Acest sat este cocoțat pe vârfurile dealurilor italiene din regiunea Abruzzo și este de fapt unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Italia. A fost nominalizat drept unul dintre „Borghi più belli d’Italia” („Cele mai frumoase sate din Italia”) și este ușor de înțeles de ce, cu străzile întortocheate, înguste și casele sale de piatră, fermecătoare. Este cu adevărat o destinație perfectă pentru o experiență autentică a unui oraș italian.

O stradă îngustă din Pacentro

 

Carcassonne, Franța. Această bijuterie este situată în regiunea uluitoare Aude, sudul Franței. Este de fapt un vechi fort, ceea ce înseamnă că întregul oraș se află în interiorul unui zid de castel medieval cu un labirint de străzi de descoperit. Orașul este înconjurat de podgorii și, în interior, sunt multe restaurante fermecătoare și colțuri ascunse unde turiștii se pot bucura de bucătăria și băuturile autentice franceze.

Orașul medieval Carcassonne

 

Durham, Anglia. Acest oraș universitar istoric este o modalitate excelentă de a experimenta adevărata Anglie, departe de aglomerație și de prețurile mari din Londra. Ascuns în partea de nord-est a țării, acest oraș are de toate, de la castele la ceainării ciudate. De asemenea, este locul unde s-au filmat unele dintre filmele Harry Potter.

Catedrala Durham

 

Le Mont-Saint-Michel, Franța. Acestă insulă-mănăstire din Normandia poate fi destinația de vis desprinsă parcă dintr-un basm. Se află la aproximativ 2 km de mal, conectată printr-un pod pietonal și rutier. Acesta este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Franței și o destinație pe care ar trebui să o cunoaștem cu toții, cu străzile sale abrupte și priveliștile panoramice din vârful mănăstirii.

Le Mont-Saint-Michel

 

Insula Nisyros, Grecia. Problema cu multe dintre insulele Greciei este aglomerația, așa că acest loc mai puțin cunoscut este ideal pentru turiștii dornici de liniște. Are farmecul străzilor pietruite și clădirilor albe cu coaste curate, precum și bonusuri, cum ar fi izvoarele termale naturale, de vizitat. Este un magnet pentru artiști și pentru cei în căutarea unei aventuri de vară.

Stradă îngustă în sat, insula Nisyros

 

Tallinn, Estonia. Această capitală nord-europeană trece adesea sub radar, în ciuda frumuseții și a farmecului pur. Cu toate acestea, se pot descoperi numeroase atracții deosebite de la centrul său istoric până la coasta sa baltică. De la istorie la cultură și mâncare, Tallinn are tot ce își poate dori un pasionat de călătorii.

Stradă din Tallinn

 

Óbidos, Portugalia. Turiștii care sunt în căutarea unei experiențe liniștite și autentice a culturii portugheze, pot alege această destinație perfectă. Situat la nord de capitala Lisabona, acest oraș medieval de pe deal este satul rustic ideal. Cu o populație mică și case care par a fi din povești străvechi, vizitatorii pot petrece zilele rătăcind pe străzi și intrând în magazinele de artă și cafenelele locale.

Cuenca, Spania. Spania are multe orașe incredibile, dar acesta se remarcă cu adevărat prin frumusețea sa și prin faptul că este mai puțin cunoscut. Este situat pe marginea unui defileu pe malurile stâncii, cu faimoasele sale „casas colgadas” sau „case suspendate”. Acesta este un loc care nu trebuie ratat și este o locație perfectă pentru turiștii care vor să afle cultura și istoria autentică spaniolă.

Cuenca, Castilla La Mancha, Spania.

 

Brisighella, Italia. Este ușor de înțeles cum acest sat este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase sate din Italia, situat pe un deal, la jumătatea distanței dintre Ravenna și Florența. Puțini turiști ajung atât de departe de orașe, dar merită! Înconjurat de podgorii, mâncare, fațade colorate și peisaje frumoase, este greu să nu te îndrăgostești de el.

Brisighella, Italia

 

Foto: Deposit Photos

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot