De unde vine expresia „rea de muscă”?

13.02.2020
De unde vine expresia „rea de muscă”?

De când este omul pe pământ bârfa a fost la ordinea zilei. Omul a fost întotdeauna curios să afle lucruri picante despre cei din anturajul său. În ziua de astăzi, socializarea nu se mai face ca pe vremuri și oamenii aleg să discute pe rețelele de socializare sau pe grupuri de WhatsApp.

În trecutul nu prea îndepărtat oamenii se întâlneau acasă la cineva din grup unde mâncau, beau, discutau și bârfeau. Acest lucru se întâmplă și în timpul nostru, însă mai rar. Putem spune totuși că fiecare perioadă are frumusețile ei.

Așadar, în urma socializării a apărut bârfa despre X, Y sau Z. Bineînțeles, că unul dintre subiectele cele mai bune de discutat sunt cele de natură sexuală. Toată lumea este curioasă să afle cât de bun sau bună este la pat X sau Y. Și dintr-una în alta se află că lui Y îi place foarte mult să facă dragoste cu mai multe persoane. Astfel, a apărut și expresia „rea de muscă”.

Conform dicționarului, locuțiunea rea de muscă are două sensuri: unul propriu „(despre vite, cai) care suferă din pricina muștelor” și unul figurat „(persoană) care nu-și poate înfrâna simțurile; (om) senzual”.

Așadar, referitor la oameni expresia „rea de muscă” se referă la o femeie nimfomană, care nu este satisfăcută de propriul bărbat și caută să își îndeplinească plăcerile carnale prin alte relații.

Trebuie specificat totuși că bârfa este prin definiție ceva peiorativ, iar dacă o femeie este catalogată ca fiind rea de muscă nu înseamnă că este automat adevărat.

Originea expresiei „rea de muscă” nu este cunoscută, și cel mai probabil vine din graiul popular, știut fiind faptul că limba română este una extrem de bogată.

Curiozități despre muște:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot