De unde vine expresia „rea de muscă”?

13.02.2020
De unde vine expresia „rea de muscă”?

De când este omul pe pământ bârfa a fost la ordinea zilei. Omul a fost întotdeauna curios să afle lucruri picante despre cei din anturajul său. În ziua de astăzi, socializarea nu se mai face ca pe vremuri și oamenii aleg să discute pe rețelele de socializare sau pe grupuri de WhatsApp.

În trecutul nu prea îndepărtat oamenii se întâlneau acasă la cineva din grup unde mâncau, beau, discutau și bârfeau. Acest lucru se întâmplă și în timpul nostru, însă mai rar. Putem spune totuși că fiecare perioadă are frumusețile ei.

Așadar, în urma socializării a apărut bârfa despre X, Y sau Z. Bineînțeles, că unul dintre subiectele cele mai bune de discutat sunt cele de natură sexuală. Toată lumea este curioasă să afle cât de bun sau bună este la pat X sau Y. Și dintr-una în alta se află că lui Y îi place foarte mult să facă dragoste cu mai multe persoane. Astfel, a apărut și expresia „rea de muscă”.

Conform dicționarului, locuțiunea rea de muscă are două sensuri: unul propriu „(despre vite, cai) care suferă din pricina muștelor” și unul figurat „(persoană) care nu-și poate înfrâna simțurile; (om) senzual”.

Așadar, referitor la oameni expresia „rea de muscă” se referă la o femeie nimfomană, care nu este satisfăcută de propriul bărbat și caută să își îndeplinească plăcerile carnale prin alte relații.

Trebuie specificat totuși că bârfa este prin definiție ceva peiorativ, iar dacă o femeie este catalogată ca fiind rea de muscă nu înseamnă că este automat adevărat.

Originea expresiei „rea de muscă” nu este cunoscută, și cel mai probabil vine din graiul popular, știut fiind faptul că limba română este una extrem de bogată.

Curiozități despre muște:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot