Provocarea internetului! Nu poți să înghiți în sec de mai mult de 3 ori consecutiv!

18.07.2023
Provocarea internetului! Nu poți să înghiți în sec de mai mult de 3 ori consecutiv!

Unde nu e cap vai de picioare, spune o vorbă din popor. Așa este și cazul oamenilor care au dat curs unei provocări de pe Internet în care se spune că o persoană nu poate să înghită în sec mai mult de două, trei ori după care organismul îl va bloca. Bineînțeles, că totul s-a dovedit a fi o prostie, însă totuși oamenii au testat această teorie.

”Am făcut de 3 ori și apoi am simțit că am uitat cum să înghit, până la de 4 ori și apoi l-am văzut pe Dumnezeu”, susține un internaut. Cu toate acestea, trebuie precizat că sunt persoane care se panichează mai ușor, din aproape orice lucru banal, reușind să creeze cu ajutorul rețelelor de socializare o oarecare isterie în masă.

O să explicăm în rândurile de mai jos, cu ajutorul specialiștilor în sănătate, ce se întâmplă când înghiți de prea multe ori în sec.

Ce se întâmplă când înghiți în sec?

Trebuie precizat că după mai multe înghițituri în sec pentru unele persoane devine dificil să mai facă această acțiune. Unul dintre factorii principali  este scăderea cantității de salivă. Înghițiturile uscate nu sunt la fel ca cele cu o cantitate de mâncare sau de lichid.

La înghițirea obișnuită, mușchii gâtului se vor contracta într-o secvență asemănătoare unui val pentru a muta grămada cu mâncare sau cu lichid în josul esofagului pentru digestie. Această secvență de contracții, cunoscută sub numele de peristaltism, este mai puțin probabil să apară atunci când oamenilor li se cere să facă deglutiții uscate.

O înghițitură umedă a fost asociată cu o viteză mai lentă a undei de contracție, o durată mai mare și un timp mai târziu de apariție a undei peristaltice în esofagul distal decât la o înghițitură uscată, se arată într-un studiu din Journal of Applied Physiology pe această temă, potrivit iflscience.com.

Pe măsură ce înghițiți în sec și saliva se epuizează (înainte de a putea fi completată), devine mai dificil pentru mușchii tăi să producă o secvență peristaltică, făcând aproape imposibil (pentru unii) să înghiți.

Nu trebuie să intrați în panică, totul poate fi rezolvat înghițind puțină apă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot