De ce picioarele de King Crab sunt atât de scumpe?

19.05.2022
De ce picioarele de King Crab sunt atât de scumpe?

King Crab face parte dintre cele mai rare fructe de mare existente. Nu este ceva ce putem vedea întotdeauna în magazinele alimentare și piețe. De asemenea, aceste crustacee ce trăiesc în mări și oceane sunt o specialitate rar întâlnită și în restaurante, iar atunci când în meniu există, prețul acestora îți poate ridica un pic tensiunea.

King Crab sau Crabii rege în limba română au un preț piperat deoarece pe piață oferta este destul de redusă. În plus, acești crabi au nevoie de câțiva ani pentru a se maturiza și cresc doar în medii înghețate. Drept urmare, recoltarea acestor produse este periculoasă și necesită multă muncă, iar transportul către consumatori ar fi un drum lung.

De ce picioarele de King Crab sunt atât de scumpe?

Crabii regi sunt cunoscuți pentru dimensiunile lor mari și aromele rafinate care nu au nevoie de mult atunci când sunt gătiți. Astfel, de obicei sunt savurați doar cu puține condimente și sunt cel mai bine serviți proaspeți.

Cu toate acestea, ca cineva care vrea să se bucure de această experiență, s-ar putea să scoată ceva bani din buzunar. Merită, oare, acest răsfăț? Iată câteva motive pentru care King Crab prețul lor este extrem de ridicat.

Crabii regi sunt unul dintre cele mai scumpe tipuri de fructe de mare. Sunt atât de scumpi încât aproximativ jumătate de kilogram poate costa între 250 și 300 de lei, scrie Simply Called Food. Un alt lucru este că aceștia pot deveni atât de mari încât cântăresc în jur de 4500 de grame, ceea ce înseamnă că un singur crab poate costa în jur de 500 de dolari (2.365 lei).

Primul lucru care face ca acești crabi rege să fie atât de scumpi este oferta scăzută. În general, crabii rege se dezvoltă numai în anumite zone sau regiuni. În special, se dezvoltă în medii înghețate. Deoarece există puține regiuni în care să crească, nu există nicio modalitate de a extinde creșterea lor, ceea ce duce la un preț mai mare semnificativ atunci când cererea este mare.

Pe lângă zona specifică în care trăiesc crabii rege, aceștia au nevoie și de câțiva ani pentru a se maturiza și a fi gata de recoltare. În special, fiecare crab trebuie să aibă cel puțin 7-9 ani înainte de a deveni gata de recoltat. Un timp atât de lung de maturitate se adaugă la prețul ridicat al crabilor rege.

Un alt lucru de remarcat este că recoltarea acestor crabi implică o mulțime de pericole pentru pescari. De exemplu, acești crabi trăiesc în ape adânci și înghețate, ceea ce înseamnă că sunt dificil de recoltat. În plus, nimeni nu poate supraviețui acestor ape pentru perioade îndelungate.

De asemenea, King crab sunt periculoși, deoarece pot tăia degetele. Pe scurt, efortul și riscurile implicate de a obține acești crabi sunt motive suficiente pentru prețul ridicat.

King crab sunt cel mai bine serviți și savurați în timp ce sunt proaspeți, iar păstrarea acestei prospețimi este o altă problemă. În timp ce mediul lor este rece, transportatorul are nevoie de metode specifice de conservare pentru a menține fiecare crab proaspăt și plăcut multe ore pe drum. Motiv pentru care este nevoie de mult efort pentru ca acești crabi să rămână cei mai buni până când consumatorii se bucură de ei în farfurie.

Dacă merită sau nu prețul piperat, depinde doar de preferințele și bugetul fiecăruia dintre noi. King crab sunt cunoscuți pentru aroma lor dulce și blândă, comparându-se de cele mai multe ori cu homarii.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising