De ce oamenii din triburi nu se rușinează când sunt văzuți goi pușcă?

05.04.2021
De ce oamenii din triburi nu se rușinează când sunt văzuți goi pușcă?

În zilele noastre, părinții sunt mult mai atenți la tipul de educație pe care îl oferă copiilor lor, despre regulile sociale și de bun-simț, mai ales despre rușine. Deși ar părea că doar oamenii care au acces la informații au aceste obiceiuri, există anumite reguli despre rușine și la cele mai sălbatice triburi, doar că au altă însemnătate.

De ce oamenii din triburi nu se rușinează când sunt văzuți goi pușcă?

Rușinea a primit un nume rău în ultimii ani. O vedem ca pe o armă mânuită de intoleranți împotriva celor care sunt diferiți. Este instrumentul preferat al agresorilor de pretutindeni, salvând sentimentul de auto-valoare al victimelor lor.

Cu toate acestea, în unele triburi din Noua Guinee, micile domnișoare nu se simt rușinate dacă sunt văzute dezbrăcate, însă dacă nu au o bucată de material care să le acopere capul atunci sunt blamate. Bărbații din trib își ascund părțile intime cu frunze și vânează cu arcul. Cei 3000 de oameni din tribul Korowai, cunoscut și sub numele de Kolufo au case în copaci și nu cunosc lumea mobilelor, televiziunii, hainelor sau caselor.

Mai mult decât atât, oamenii din triburile din Africa și America de Sud au un alt motiv pentru a se simți rușinați, nicidecum că umblă goi pușcă. Aceștia roșesc dacă sunt văzuți că mănâncă.

Prin anii ’30, Julius Tessemann susținea că oamenii de culoare din Camerun foloseau termenul „esen” („rușine”) pentru a-și manifesta disprețul pentru albii care păreau prost crescuți pentru că nu le înțelegeau expresiile. Atunci când se refereau la nevoile fiziologice, oamenii din Camerun foloseau sintagme precum „Trebuie caut nişte lemne pentru foc”, „Mă duc să văd puţin ce e pe la capcane”.

În momentul în care un străin se apropie de membrii unui trib, aceștia se lasă pe vine și stau așa până când străinul se apropie, fiind forma lor de salut. Alții se dezbracă, își dau jos încățămintea și nu-și privesc în ochi musafirul.

Foto: authentic-indonesia.com

Foto: Pexles.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
Italia este recunoscută în întreaga lume pentru bucătăria sa, iar pasiunea italienilor pentru mâncare depășește simpla plăcere a gustului. Pentru ei, mâncarea este cultură, tradiție,... citește tot
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
1. Originea etimologică a numelui Numele „România” își are rădăcina în etnonimul „român”, la rândul său derivat din latinescul romanus, care înseamnă „cetățean al Romei” sau... citește tot
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot