De ce nu este o bucurie să fii influencer? Cât încasează un influencer de top?

11.03.2024
De ce nu este o bucurie să fii influencer? Cât încasează un influencer de top?

A fi influencer a devenit o adevărată modă. Copiii visează să fie vedete, să producă tot felul de conținut și, evident, să câștige bani. Mulți bani. Totuși, oricât de tentată ar fi această meserie, „influensăreala” vine la pachet și cu o mulțime de dezavantaje. Site-ul shtiu.ro îți prezintă cinci dintre acestea.

Ce este un influencer?

Conform definiției, un influencer este un utilizator cu mii (dacă nu milioane) de urmăritori împrăștiați pe diverse rețele de socializare. Fie că vorbim despre YouTube, Facebook, Instagram sau, mai nou, Tik-Tok, influencerii sunt capabili, prin conținutul pe care-l produc, să influențeze audiența. Ba mai mult, pentru asta primesc și bani grei de la diferite companii și brand-uri.

Ce dezavantaje are un influencer?

O astfel de persoană publică nu prea mai are intimitate. Cu cât este mai cunoscut, cu atât viața personală a unui influencer devine un subiect de interes. Lipsa intimității poate fi dificilă de gestionat, iar uneori, influencerii se simt obligați să împărtășească mai mult decât ar dori să mențină un nivel ridicat de angajament cu publicul lor.

Influencerii sunt supuși zilnic unui val de ură, justificată sau nu. Nu o dată s-a întâmplat ca anumite comentarii negative să afecteze sănătatea mentală a influencerilor și să ducă la episoade de anxietate sau depresie.

Mulți dintre influenceri sunt adesea sub presiunea de a oferi conținut constant și de calitate pentru a menține și a crește audiența. Această presiune poate duce la stres și anxietate, deoarece trebuie să se adapteze în permanență la cerințele pieței și la preferințele publicului.

În unele cazuri, influencerii se confruntă cu o instabilitate financiară, mai ales dacă nu au contracte constante sau parteneriate pe termen lung. Veniturile pot fluctua și pot exista perioade de secetă în care influencerii se luptă să obțină contracte noi sau să mențină nivelul de venit obișnuit. Nu este ca la un loc de muncă stabil, acolo unde ești plătit în fiecare lună.

Cât câștigă un influencer?

Ştefan Sprianu, cunoscut sub numele de scenă Speak (artist, producător muzical și influencer), este unul dintre cei mai urmăriţi creatori de conţinut digital din România.

El e asociat la trei firme care au avut o cifră de afaceri netă cumulată de 3,45 milioane lei ( aproape 700.000 de euro) în 2022, cu 4,4% mai mare decât cea din 2021, arată o analiză Economica.net. Acesta rămâne în mâna, lunar, după ce plătește taxele și impozitele cu peste 40.000 de euro.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot