De ce muzica clasică nu se ascultă cu volumul dat la maxim și manele da?

27.03.2023
De ce muzica clasică nu se ascultă cu volumul dat la maxim și manele da?

Muzica clasică este o formă de artă care are o istorie îndelungată și a fost apreciată de-a lungul timpului pentru frumusețea, complexitatea și emoția pe care o transmite. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să asculte muzica clasică la un volum mai scăzut decât alte genuri muzicale. De ce este acest lucru adevărat?

Muzica clasică trebuie „trăită”

Un motiv poate fi acela că muzica clasică este de obicei mai subtilă și mai complexă decât alte genuri, cum ar fi rock-ul, hip-hop-ul sau manelele, acest gen de muzică atât de hulit în România. Aceast lucru înseamnă că există o mulțime de detalii care se pierd atunci când muzica este ascultată la un volum ridicat. În plus, volumul prea mare poate distorsiona sunetul și poate face ca instrumentele să sune artificiale și neatractive.

De asemenea, muzica clasică este adesea compusă pentru a fi ascultată într-un anumit mod și la un anumit volum. De exemplu, unele părți ale unei simfonii pot fi mai tăcute pentru a crea o atmosferă de suspans sau pentru a crea o tranziție liniștită între două părți mai puternice. În acest caz, ascultarea la volum ridicat poate distruge intenția compozitorului și poate face muzica să fie mai puțin plăcută.

Un alt motiv este faptul că muzica clasică este adesea ascultată pentru a crea o atmosferă calmă și relaxantă. Deși există multe piese puternice și intense în acest gen, majoritatea muzicii clasice este mai puțin agresivă decât alte genuri muzicale și este, de obicei, ascultată pentru a calma și a destinde ascultătorul. Ascultarea la volum ridicat poate face exact opusul și poate avea un efect de stres asupra ascultătorului.

De asemenea, este important să ne amintim că muzica clasică este de obicei interpretată de muzicieni în viu, ceea ce înseamnă că există un anumit nivel de variație în interpretarea pieselor. Ascultarea la un volum ridicat poate face ca aceste variații să devină mai puțin plăcute și poate face ca interpretarea să pară mai puțin naturală.

În cele din urmă, este important să ținem cont de faptul că gusturile muzicale sunt subiective și că fiecare persoană poate prefera să asculte muzica într-un mod diferit. Cu toate acestea, există argumente solide care susțin faptul că muzica clasică nu se ascultă cel mai bine la un volum ridicat și că alegerea unui volum mai scăzut poate face ascultarea mai plăcută și mai autentică.

Manelele, la maaaxim

La cealaltă extremă există manelele. În țara în care puțini recunosc că ascultă manele, acest gen de muzică a reușit să atragă o atenție deosebită și nu lasă pe nimeni indiferent.

De exemplu, multe piese de manele au un ritm rapid și o bază puternică, care sunt amplificate la volum ridicat. Ascultarea la volum maxim poate face ca acest tip de muzică să devină mai energic și mai intens.

În plus, manelele sunt adesea asociate cu petrecerile și evenimentele sociale, unde volumul ridicat este adesea preferat pentru a crea o atmosferă mai distractivă și interactivă.

De asemenea, este important să menționăm că manelele sunt adesea asociate cu un anumit stil de viață și cu o anumită cultură. Ascultarea la volum ridicat poate fi considerată o modalitate de a afirma această identitate culturală și de a fi în armonie cu această comunitate.

Cum arată un mix dintre o manea și o melodie clasică semnată de Bach? Cam așa…

Tags:
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Viața la oraș este una zbuciumată. Traficul intens, zgomotul puternic și ritmul alert al evenimentelor de zi cu zi au făcut ca foarte multe persoane să se mute la țară. Dacă înainte de... citește tot
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume. Tomatele sunt utilizate la tot felul de salate și mâncăruri, gustul lor inconfundabil dând savoare preparatelor culinare.... citește tot
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
Toți cei care dețin o mașină au cumpărat, la un moment dat, anvelope noi și au putut observat că acestea au perii mici de cauciuc pe ele. Foarte multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă... citește tot
adplus-dvertising