Unul dintre produsele care „a invadat” Internetul este faimoasa ciocolată Dubai. Un desert diferit, o ciocolată „altfel” care se adresează unui segment anume din populație. Ce este... citește tot
Când vine vorba despre moarte, aceasta este reprezentată în fel și chip în diferite culturi și religii. Totuși, una dintre cele mai cunoscute imagini ale morții este „o femeie sau un schelet cu mantie neagră ce poartă în mână o coasă”. De ce moartea are o coasă și nu o sabie sau un pumnal?
Majoritatea societăților de pe Pământ au fost societăți agrare. Astfel, încă din vremurile străvechi ale începuturilor agriculturii în Europa, recoltarea semnifica moartea plantei cultivate a cărei viață începuse odată cu germinarea seminței.
Astfel, oamenii au asociat din cele mai vechi timpuri moartea cu coasa pentru că moartea omului este asemeni cu moartea plantei. În cultura occidentală, o personificare a morții este deseori prezentată ca un schelet sau o femeie care poartă o coasă.
Care este cea mai veche glumă din istorie? Prima anecdotă din lume
Coasa este una dintre cele mai vechi unelte. De fapt, istoricii vorbesc și despre existența unor coase de luptă folosite în evul mediu. De altfel, chiar și iataganul este urmașul celebrei coase.
Deși anii au trecut și armele s-au schimbat, omenirea nu a renunțat la Moartea înarmată cu celebra coasă. Cum ar fi să ne imaginăm Moartea înarmată cu o mitralieră? Amuzant, nu-i așa?
Ce este, de fapt, moartea? „Alegerea unei definiții a morții este în esență o chestiune religioasă sau filosofică”, explică americanul Robert Veatch de la Institutul de etică Kennedy. Și așa este. Moartea poate fi explicată în diferite moduri, în funcție de religie sau de știință.
Când este o persoană moartă? Când nu mai respiră? Când inima lui nu mai bate? Când creierul nu mai are activitate? Răspunsul poate să difere de la un individ la altul, de la o situație la alta.
Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?
Foto: 1zoom.me