De ce mestecă Radu Drăgușin gumă în timpul meciurilor? | VIDEO

15.01.2024
De ce mestecă Radu Drăgușin gumă în timpul meciurilor? | VIDEO

Despre Radu Drăgușin s-au scris sute de articole pe site-urile din România după ce fundașul s-a transferat de la Genoa la Tottenham în această iarnă. Recent, bucureșteanul a și debutat pentru Spurs în meciul pe care Tottenham l-a încheiat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu Manchester United, în etapa a 21-a din Premier League. Unul dintre obiceiurile lui Drăgușin este acela de a mesteca gumă în timpul meciurilor. De ce face asta?

Radu Drăgușin (21 de ani) a ajuns cel mai scump jucător român din toate timpurile. Cu o înălțime de 191, „Romanian Van Dijk” este un adevărat munte de om. Acesta are în timpul meciurilor un obicei pe care puțini fotbaliști îl au: mestecă tot timpul gumă. Îl ajută obiceiul considerat unul nepoliticos în viața de zi cu zi?

Zlatan: „Mestec gumă să nu greșesc”

Deși nu a explicat vreodată motivul pentru care mestecă gumă, cel mai probabil Drăgușin s-a inspirat de Zlatan Ibrahimovic, care l-a avut model pe Tiger Woods. Atacantul suedez a explicat de ce apelează la gumă în timpul meciurilor pe care le dispută.

„Când intervine oboseala în timpul unui meci, capul nu este întotdeauna acolo unde trebuie. În acel moment, gândești mai încet și asta te face predispus la greșeli. Aveam nevoie de ceva care să mă ajute să mă concentrez la altceva și să uit de oboseală. L-am văzut pe Tiger Woods la TV cum mestecă gumă, iar comentatorul a spus că face asta pentru a-i potoli foamea și a-l ține concentrat”, a spus Zlatan.

Acesta a adăugat: „Atunci mi-am dat seama că am nevoie de un impuls. Nu pot umbla cu o sticlă după mine pe teren, așa că am ales să mestec gumă. Acum, gumele de mestecat sunt populare la noi în vestiar. Înainte de meci, mă asigur că iau o gumă, iar în timpul partidei, când își pierde gustul, iau alta. În acest fel mă ajută să am mintea la altceva și pot evolua mult mai bine”.

Sir Alex Ferguson, șeful gumelor

Un alt nume legendar care mânca gumă a fost Sir Alex Ferguson. Ultimul meci al lui Sir Alex pe banca „Diavolilor” a fost în mai 2013, un 5-5 cu West Brom, în deplasare. „Fergie” a primit un pachet de gumă de mestecat din partea mascotei echipei gazdă, exact înainte de meci. Ultima gumă mestecată de managerul scoțian a fost vândută pentru suma de 390.000 de lire sterline.

Pe câți bani a fost transferat Drăgușin?

Radu Drăgușin s-a transferat de la Genoa la Tottenham și a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului românesc, pentru o afacere de 31 de milioane de euro. Acesta va câștiga 50.000 de euro pe săptămână la Londra timp de cinci ani.

Vezi AICI imagini cu Drăgușin mâncând gumă!

Cine a inventat gume de mestecat?

Guma de mestecat modernă datează din anii 1860, când a fost dezvoltată o substanță numită „chicle”. Aceasta a fost importată inițial în Marea Britanie din Mexic ca înlocuitor al cauciucului și a fost extrasă dintr-un copac tropical, numit „Manilkara chicle”. Guma „Chicle” a devenit mai populară decât gumele făcute din rășini, deoarece era mai netedă, mai moale și își păstra aroma mai mult timp, potrivit livescience.com.

În prezent, majoritatea gumelor sunt fabricate din produse sintetice, fiindcă sunt mai ieftine și mai ușor de obținut.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot