De ce latră câinii la roțile mașinilor? Care este motivul?

30.11.2020
De ce latră câinii la roțile mașinilor? Care este motivul?

Câinii sunt companionii noștri fericiți, iubitori și jucăuși. Dar care este motivul pentru care un câine latră și aleargă după mașini? Indiferent dacă își revendică teritoriul sau pur și simplu este plictisit, pot exista diverse motive pentru care un câine aleargă după mașini și latră la ele.

Atunci când un câine latră la alți câini sau la oameni, pot exista o serie de factori în joc. El își poate revendica teritoriul, latră pentru atenție, se simte defensiv sau pur și simplu salută. Cu toate acestea, un câine care latră la un obiect în mișcare, cum ar fi o mașină, sigur nu încearcă să salute.

Lătratul și alergatul unei mașini pot simula instinctul natural de vânătoare sau de apărare a teritoriului. Acesta îl determină să alerge orice trece cu o viteză accelerată. În mintea câinelui, locul și oamenii lângă care trăiește este haita sa, iar el își apără haita. Din această cauză, lătratul și instinctul de apărare a celor apropiați pot apărea atunci când trece o mașină.

Câinii își termină „atacul” la granița teritoriului lor

De cele mai multe ori atunci când câinele urmărește o mașină, el va alerga doar până la un anumit loc și apoi se va opri brusc. Acest lucru se datorează faptului că mașina sau amenințarea percepută a părăsit teritoriul câinelui.

Casa și curtea familiei lui sunt incluse pe teritoriul acestuia. Când o mașină se apropie de casă, câinele va începe să latre pentru a trimite mașinii un avertisment că intră pe teritoriul său. Deoarece mașina se îndepărtează, câinele crede că avertismentul său a funcționat, ceea ce îi întărește comportamentul.

Mașinile poartă adesea mirosuri ciudate, noi

Mașinile poartă și parfumul altor oameni și altor câini. Câinele poat merge chiar să-și facă nevoile pe cauciucuri pentru a marca teritoriul. Dacă totuși câinele latră nu numai la mașini, acesta poate fi un semn de plictiseală. Câinii trebuie să fie provocați mental și fizic pentru a trăi o viață sănătoasă și împlinită.

Mașinile sunt stimuli atrăgători pentru câini: sunt zgomotoase, mirositoare și rapide. Mașinile imită comportamentul prăzii în sălbăticie, iar câinele tău va lupta instinctiv cu plictiseala cu o vânătoare bună.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot